-
wymiana tylnego
Panowie, sedan. Chcę wymienić tylne swiatło ale nie stopu, tylko to... normalne tylne:))
panelik z dwoma żarówkami jest dostepny pod klapą pokrywy bagażnika, jest taka klapka, otwieram, wszystko ok.
Ale nie chce mi wyjść a obawiam się coś zerwać. Dotąd, dwa lata prawie, nie wymieniałem żadnej zarówki...
Co widzę? wpiętą kostkę (biała), czarny panelik podłużny, wzięty w jakby czerwony zacisk.
Próbuje na rózne sposoby, banalnie proste ale nie wychodzi.
Moze coś źle robię?
.... trzeba wypiąć tę białą kostkę najpierw, potem scisnąć te czerwone jakby zaciski i wyjdzie? No ale nie wychodzi.
-
Nie ścisnąć tylko odchylic te zaciski.i ma wyjść to prosty temat jest
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
To chyba ten czarny panelik powinien mieć ściski, i je trzeba ścisnąć i wtedy wyjdzie?
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
-
Popatrz na zdjęciach oryginalnego czujnika będziesz wiedział jak to wyjac
-
-
Tak ściśnij i wszystko władnie wyjdzie
-
Jeśli chodzino biala kostkę to ma wyjść do góry tak jak jest wpięta jeśli dobrze pamietam
-
Coś się tam "zacięło". Ściskanie nie daje efektu. Poprzedni własciciel montował jakieś hiper kosmiczne żarówki, podobno na kilka lat działania. Może dlatego, bo panelik nie był w ogóle latami ruszany...?
A ta kostka, biała,. mam ją wypiąć PRZED czy PO ściskaniu czerwonych zacisków?
-
Nie trzeba wypinać.
Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka
-
Kostki nie wypinam... Ttylko czerwone zaciski ściskam, próbuję i nic. Nie chce tego plastiku połamać. No i prosze, banalna sprawa i kupa.
Niezła beka. Dobrze, ze 159 ma z każdej strony po dwie tylne lampy. Czyli mój śliczny tyłeczek jest na drodze widoczny.