-
GT rzuciła palenie :(
Witam,
dzisiaj moją GT wpadłem w sumie do niewielkiej dziury po czym sama zgasła ,zapaliła się kontrolka VDC (bez ABS-u) a po wyłączeniu zapłonu i próbie zapalenia zapaliła się kontrolka immo ,autko za nic nie chce zapalić, z holowałem ją do siebie ,sprawdziłem wszystkie bezpiecznik (są OK) i dalej nie pali,możecie mi podpowiedzieć gdzie tkwi przyczyna
-
może Ci wyskoczył czujnik bezwładnościowy.
-
Q...wa mać!! Ludzie takie błędy to się robi w 1 kl. podstawówki :/.. s1bart1 zainstaluj sobie Firefoxa bo nic z Ciebie nie będzie..
-
- a może wypadł wtyk zasilania lub antena immo z puszki iimobilizera.
-
Albo masa czynna wykruszyła się w akumulatorze i jest zwarcie wewnętrzne
-
ja też zacząłbym od sprawdzenia bezwładnościowego.
-
A gdzie znaleźć bezwładnościowy (i czy wtedy paliła by się kontrolka,a właściwie to pokazywał by się komunikat o immo i VDC),jeśli chodzi o wtyk do immo to gdzie znajdę puszkę o której pisze "bubu321"
---------- Post dodany o godzinie 17:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:41 ----------
Aha ,przepraszam ale nie napisałem że usterka dotyczy 1.9 JTD 16V
---------- Post dodany o godzinie 18:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:43 ----------
Ciekawi mnie co ma jedno z drugim wspólnego (immo i VDC) Czy są na jednym bezpieczniku, mają jedną kostkę połączeniową w wiązce ????Usterka w/g mnie wygląda jakby gdzieś straciło się zasilanie -tylko gdzie ????
-
Jeśli chodzi o czujnik bezwładnościowy to jest obok spocznika lewej nogi.
-
czujnik
witam
nie wiem czy pomoge bo alfe (156 1.6) mam od jakiegos tygodnia
pod fotelem kierowcy jest taka puszka z przyciskiem(w razie wypadku odcina pompe paliwa)sprawdz czy Ci go nie wybilo jesli jest wybity tzn.ze odcielo ci pompe paliwa wcisnij go i pompa bedzie dzialac;]
wiem o tym bo jak wymieniali mi pasek itd to pukneli gdzies mlotkiem i nie mogli odpalic auta;d i sie oszukali ale znalezli przyczyne
sprawdzenie tego nic Cie nie kosztuje a moze pomoc
pozdrawiam;]
-
Wyłącznik jest ok,hmmmm,gdzie mogę jeszcze szukać przyczyny ???? Tak to wygląda jkaby brakowało zasilania lub masy i dlatego nie działa immo i VDC