Witam
Miesiąc temu kupiłem kolektor sący plastikowy do mojej alficzki155 bo pekł tamten ,założylem nowy pojezdziłem miesiąc czasu aż tu dzisiaj chce ja odpalić i rozwaliło kolektor plastikowy znów jaka to może być przyczyna ?
Printable View
Witam
Miesiąc temu kupiłem kolektor sący plastikowy do mojej alficzki155 bo pekł tamten ,założylem nowy pojezdziłem miesiąc czasu aż tu dzisiaj chce ja odpalić i rozwaliło kolektor plastikowy znów jaka to może być przyczyna ?
zamiast plastikowego kup metalowy.. ja też tak zrobiłem :) pasuje jak ulał.. różni się tylko tym, że ma uchwyt do zbiorniczka odmy, który to zbiorniczek w Twoim silniku jest pod kolektorem więc nawet go nie będziesz tam przykręcał..
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2010/02/51.jpg
poza tym, rozumiem, że śmigasz na gazie? jeśli tak to musisz jechać na regulację, wcześniej wymieniając świece uprzednio robiąc na nich przerwę 0,7 mm ... przewody wymieniałeś?
tak w ogóle - na bank będziesz chciał wymienić od razu gumy, na których trzyma się ten kolektor - kup gumy od malucha co są przy tej puszce tłumika szmerów.. pasują idealnie a kosztują 3 zł sztuka :)
gazu nie mam podłączonego
kiedy wymieniałeś świece i przewody?
przydało by się wymienić świece ,przewody
sam sobie odpowiedziałeś.. strzelanie w kolektor w większości przypadków jest skutkiem zużytych świec i przewodów..
50.000 temu licząc świece i przewody już nawet mam kupione na dniach miały być wymieniane
Tak jak mówisz muszę zrobić
najlepiej to na komputer wrzucić ..