Witam
Miesiąc temu kupiłem kolektor sący plastikowy do mojej alficzki155 bo pekł tamten ,założylem nowy pojezdziłem miesiąc czasu aż tu dzisiaj chce ja odpalić i rozwaliło kolektor plastikowy znów jaka to może być przyczyna ?
Witam
Miesiąc temu kupiłem kolektor sący plastikowy do mojej alficzki155 bo pekł tamten ,założylem nowy pojezdziłem miesiąc czasu aż tu dzisiaj chce ja odpalić i rozwaliło kolektor plastikowy znów jaka to może być przyczyna ?
zamiast plastikowego kup metalowy.. ja też tak zrobiłempasuje jak ulał.. różni się tylko tym, że ma uchwyt do zbiorniczka odmy, który to zbiorniczek w Twoim silniku jest pod kolektorem więc nawet go nie będziesz tam przykręcał..
poza tym, rozumiem, że śmigasz na gazie? jeśli tak to musisz jechać na regulację, wcześniej wymieniając świece uprzednio robiąc na nich przerwę 0,7 mm ... przewody wymieniałeś?
tak w ogóle - na bank będziesz chciał wymienić od razu gumy, na których trzyma się ten kolektor - kup gumy od malucha co są przy tej puszce tłumika szmerów.. pasują idealnie a kosztują 3 zł sztuka![]()
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 07-02-2010 o 18:46
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
gazu nie mam podłączonego
kiedy wymieniałeś świece i przewody?
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl
przydało by się wymienić świece ,przewody
sam sobie odpowiedziałeś.. strzelanie w kolektor w większości przypadków jest skutkiem zużytych świec i przewodów..
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl
50.000 temu licząc świece i przewody już nawet mam kupione na dniach miały być wymieniane
Ostatnio edytowane przez sikor155 ; 07-02-2010 o 19:25
Tak jak mówisz muszę zrobić
najlepiej to na komputer wrzucić ..
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl