witam. chcialem podlaczyc tel w samochodzie. jak sie okazalo mam slot na karte.
i o co chodz.... wsadzam karte i nic.. jak pokazywalo please insert card tak po wsadzeniu caly czas pokazuje..
jakies wskazowki o co chodzi.
Printable View
witam. chcialem podlaczyc tel w samochodzie. jak sie okazalo mam slot na karte.
i o co chodz.... wsadzam karte i nic.. jak pokazywalo please insert card tak po wsadzeniu caly czas pokazuje..
jakies wskazowki o co chodzi.
Pierwsza rzecz to sprawdź czy właściwą stroną wsadziłeś kartę, gdyż można wsadzić ją na 4 sposoby :D. Już nie pamiętam ale chyba chip karty powinien być po lewej stronie (od strony wyśw. ICS)
pazik prosze cieee :)
Hehe :D. Wiesz czasami proste rzeczy trzeba tłumaczyć :D. A teraz tak: latarka w rękę i sprawdź tak na oko przez wejście czy są styki. Prawdopodobnie nie obejdzie się bez wyciągnięcia ICS i przeczyszczenia / ponaginania styków. U mnie czasami nie łapało po włożeniu (szczególnie karty by ERA). Kilkakrotnie wkładałem i wyjmowałem i załapywało. Teraz lecę na Plusie i wszystko gra. Pozdr
dzieki.. sprawdze i dam znac jak poszlo.
.... że się tak wtrącę.....
u siebie wkładałem kartę działającą w wielu telefonach, efekt taki, że nie widział karty. Przemywałem czyściłem styki i nic, zero satysfakcjonującego efektu. Zapodałem nową kartę i telefonik w aucie śmiga OK :)
Mam pewien niedosyt........ jadąc z pasażerem nie każda rozmowa jest dla jego uszu. Brak dodatkowej słuchawki np. w podłokietniku, która umożliwiła by rozmowę całkowicie prywatną.
Spróbuj zapodać jakiegoś nowego pre-paida, koszt minimalny, a może się okazać, że będzie zbędne czyszczenie styków w telefonie.
Dokładnie tak ja Szerszeń pisze można dołożyć mikrotelefon:-) Ja mam orginalnie zamontowana słuchawkę siemensa i jest ona przyczepiona do podłokietnika :)
Jeśli będzie pasowac gniazdo z radia alfy 147 to posiadam takowe na sprzedaz.
a ja miałem tak że nie działał guzik wypychający kartę. a w środku mechanizm wypychający kartę zasłaniał styki. delikatnie przesunąłem go do tyłu plastikowym patykiem i zadziałało