-
Brak oleju na bagnecie
witam mam problem z bagnetem. zalalem olej syntetyczny ow40 i jak chce sprawdzic jaki mam poziom to na bagnecie nie ma nic. wycieku nie mam zadnego. jest jakis inny sposob na sprawdzenie poziomu oleju? czy mozliwe jest ze olej nie "przykleja sie" do begnetu?
-
Nalałeś za mało oleju. Jeżeli bagnet jest suchy to możesz jeszcze dolać ok 1l, ponieważ tyle wykazuje podziałka na bagnecie. Pzdr
-
problem w tym ze wlalem ok 4.5 litra jakis tydz temu i teraz dolalem reszte ok 1 l i nic sie nie zmienilo od momentu wymiany...
-
Może masz ułamaną końcówke bagnetu. Wlewając olej do silnika przlewa się on przez silnik i zlewa się do miski, więc trzeba lać do skutku (nie wiem ile u ciebie wchodzi oleju, sprawdz w instrukcji obsługi). A może masz po prostu wykręcony korek w misce i olej się wylewa :)
-
bagnet jest caly Widac podzialke. mam korek.... musieli mi wysysac olej bo nie dalo sie go odkrecic. jak pisaleM nie mam zadnego wycieku silnik suchy.
-
nie wiem co ci dolega, ale napewno masz zly olej w tym silniku powinnien byc minimum 10w40 to takie info
-
Może masz miskę lub bagnet z innego typu. Chyba w 156 jest nieco inna i bagnet musi pasować do miski.
-
Do tego silnika wchodzi dokładnie 4,4 litra oleju więc powinno być ok tylko dlaczego nie widać poziomu? jutro z ciekawości porównam czy bagnet w 156 jest taki sam jak 166 ale wątpię.
-
Może poprostu po wymianie olej jest jeszcze czysty i ciezko jego poziom zlokalizowac na bagnecie - sam tak miałem ostatnio w prawie nowym Bravo 1.9jtdm po zalaniu syntetyka na bagnecie nie było nic widac, operacje sprawdzania wykonywałem trzykrotnie aż dopiero jak spojżałem na pagnet pod swiatło to było cos widac:)
-
dzisiaj wracajac z pracy zapalila misie kontrolka oleju po paru metrach zgasla i znowu sie zaaplila... i tak kilka razy... jak dojechalem do domu sprawdzilem poziom bagnet suchy.... potem sprawdzilem wydech i jest mokry w srodku. czy to moze byc przycyna utraty oleju?