Witam. Jak w temacie, jakiej firmy kupić tylne zawieszenie tj wahacze poprzeczne (4szt) + wahacze wleczone (2szt) ?? chyba że taniej, lepiej, kupić same tuleje i wprasować ??????
Printable View
Witam. Jak w temacie, jakiej firmy kupić tylne zawieszenie tj wahacze poprzeczne (4szt) + wahacze wleczone (2szt) ?? chyba że taniej, lepiej, kupić same tuleje i wprasować ??????
Wszystko zależy od zasobności portfela. Ja mam założone wszystkie wahacze przód i tył VEMA i nie narzekam.
jak dugo na nich śmigasz ?? jaki koszt ??
Ja u siebie też mam Vema śmigam już od wiosny za komplet dałem ok 600zł i jak narazie jestem bardzo zadowolony
Przód i tył komplet z gumami stabilizatora i końcówkami drążków - 1300zł
Jadę już 2tysiak km i jest spokój.
kupiłem wahacze wleczone DELPHI, poprzeczne MOG, i oryginalne tulejki zwrotnicy. Koszt to ok 900zł i dzisiaj biorę się za wymianę.... Może jakieś wskazówki ktoś ma odnośnie wymiany ???
Siema,
Mistrzu, opisz jak Ci poszła wymiana, bo też szykuje sie na taki zabieg.
na co zwrócić uwage itp..
pozdro
a co powiecie o tulejach poliuretanowych, czy to opłacalna inwestycja?
Kiedyś się pokusiłem o zakup i wymianę tulei w wahaczach, roboty jest z tym sporo a niewiele drożej wychodzi wymienić całe wahacze. Nie warto nawet się bawić w wymianę samych tulei. Kupując wahacze Vema w rozsądnej cenie można zrobić zawias tylni i posłuży nam trochę. z tulejkami zwrotnic jest trochę zabawy ale da rady. Po wymianie warto oczywiście skontrolować zbieżność tylnych kół.
ja zakładam zawsze tylko trw i nie narzekam :) tył wymieniałem ponad rok temu i do tej pory jest idealnie, a przejechałem ponad 20tys