Witam. Jak w temacie, jakiej firmy kupić tylne zawieszenie tj wahacze poprzeczne (4szt) + wahacze wleczone (2szt) ?? chyba że taniej, lepiej, kupić same tuleje i wprasować ??????
Witam. Jak w temacie, jakiej firmy kupić tylne zawieszenie tj wahacze poprzeczne (4szt) + wahacze wleczone (2szt) ?? chyba że taniej, lepiej, kupić same tuleje i wprasować ??????
Wszystko zależy od zasobności portfela. Ja mam założone wszystkie wahacze przód i tył VEMA i nie narzekam.
jak dugo na nich śmigasz ?? jaki koszt ??
Ja u siebie też mam Vema śmigam już od wiosny za komplet dałem ok 600zł i jak narazie jestem bardzo zadowolony
Przód i tył komplet z gumami stabilizatora i końcówkami drążków - 1300zł
Jadę już 2tysiak km i jest spokój.
kupiłem wahacze wleczone DELPHI, poprzeczne MOG, i oryginalne tulejki zwrotnicy. Koszt to ok 900zł i dzisiaj biorę się za wymianę.... Może jakieś wskazówki ktoś ma odnośnie wymiany ???
Ostatnio edytowane przez milek_22 ; 02-12-2011 o 12:35
Siema,
Mistrzu, opisz jak Ci poszła wymiana, bo też szykuje sie na taki zabieg.
na co zwrócić uwage itp..
pozdro
a co powiecie o tulejach poliuretanowych, czy to opłacalna inwestycja?
Kiedyś się pokusiłem o zakup i wymianę tulei w wahaczach, roboty jest z tym sporo a niewiele drożej wychodzi wymienić całe wahacze. Nie warto nawet się bawić w wymianę samych tulei. Kupując wahacze Vema w rozsądnej cenie można zrobić zawias tylni i posłuży nam trochę. z tulejkami zwrotnic jest trochę zabawy ale da rady. Po wymianie warto oczywiście skontrolować zbieżność tylnych kół.
Ostatnio edytowane przez kwasnybartek ; 03-12-2011 o 00:32
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
ja zakładam zawsze tylko trw i nie narzekamtył wymieniałem ponad rok temu i do tej pory jest idealnie, a przejechałem ponad 20tys