-
falujące obroty
Witam. jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś robię nie tak. a zatem w mojej alfie 146 2.0 ts falują obroty tak na 1500-2000 na benzynie a na gazie trzyma 2000 bez wciskania pedału gazu. wczoraj jeszcze funkcjonowała normalnie na niskich obrotach. nie wiem czego to może być przyczyna. czy wie ktoś z was co to jest? z góry dzięki wielkie.
-
Zdaje się że chodzi o czujnik położenia przepustnicy lub samą przepustnicę
-
przepustnica to raczej nie wydaje mi się ponieważ towarzyszy tym obrotom falowanie na benzynie. gdzie mogę znaleźć w niej złącze diagnostyczne?
-
Stojąc przed maską - na lewym kielichu jest. Zrób reset parametrów adaptacyjnych lub reset siłownika przepustnicy, tu na dole pierwszego posta masz jak: http://lkar.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2153
-
niestety nie mogę znaleźć tego złącza na lewym kielichu. Czy ktoś mógłby przesłać mi fotkę z jego lokalizacją?
-
1 załącznik(i)
Z którego roku alfa?
Załącznik 49028
-
alfa jest z 97 roku. Patrzyłem właśnie w tym miejscu ale niestety nie ma go. już nie mam pojęcia gdzie go szukać. Czy w tych alfach jest wejście OBD2?
-
Tam nawet zwykłego obd nie ma. Masz silnik identyczny jak na zdjęciu powyżej?
-
Tak. silnik jest identyczny. a zatem jakie ma wejście?
-
Już ci koledzy powiedzieli, ja też. Złącze od komputera jest 3 pinowe i znajduje się na kielichu od strony pasażera. Na kielichu od strony kierowcy masz złącze od ABS'u.