Witam.
Proszę kolegów o podpowiedz gdzie można kupić samo nowe łożysko oporowe?
Printable View
Witam.
Proszę kolegów o podpowiedz gdzie można kupić samo nowe łożysko oporowe?
Z tego co sprawdzam możesz mieć problem z dostaniem samego łożyska,ale żeby to dokładnie zweryfikować nr.vin byłby potrzebny/występuje ale cały zestaw sprzęgła/tarcza,docisk i łożysko.
Kupiłem niby zamiennik za 70 zł. ale po spięciu docisku z łożyskiem i po kilkukrotnym naciśnięciu na pedał sprzęgło łożysko się wypina.
Pomiary suwmiarką wykazały, że rozmiary zamiennika różnią się od oryginału. Będę szukał coś z Vleo albo Luka.
Teoretycznie robi to Valeo a są problemy z dostępnością tej części szukaj może gdzieś znajdziesz.
Witam.
W końcu udało kupić się łożysko oporowe z Valeo za 250 zł auto poskładane i na chodzie. Przy okazji wymieniłem lewy wahacz który był z firmy TRW za 290zł i po 15 tyś. się rozleciał, taka niby dobra marka. Nowy zabudowałem za 120 zł. i pewnie tyle samo objadę.
Fajnie że udało Ci się dostać to łożysko,a jeśli wahacz kupiłeś niecały rok wstecz i masz dowód zakupu oraz osłonka gumowa sworznia jest nie uszkodzona mechanicznie zareklamuj go!
Osłonka na sworzniu nie uszkodzona. Mam paragon na 2 wahacze, 2 łączniki stabilizatora, 2 końcówki drążka kierowniczego wszystko firmy TRW ale wymianę robiłem sam i nie mam potwierdzenia od mechanika. Ja skończyłem mechanikę ale o innej specjalności:)
Jeśli nie masz uszkodzonej osłonki reklamuj to jest wada materiałowa,najwyżej w rubryce warsztat montujacy wpiszą użytkownik ale musza Ci go zareklamować.
- - - Updated - - -
Łaski nie robią.
Często monterzy paprzą sprawę przy zakładaniu wahacza dokrecając oporowo śruby na podniesionym aucie i to jest błąd w sztuce, szybko zrywają się gumy wahacza. Śruby powinno dokręcać się na stojącym na kołach aucie
Ale tutaj najprawdopodobnie jest wybity sworzeń.