Witam.
Proszę kolegów o podpowiedz gdzie można kupić samo nowe łożysko oporowe?
Witam.
Proszę kolegów o podpowiedz gdzie można kupić samo nowe łożysko oporowe?
Z tego co sprawdzam możesz mieć problem z dostaniem samego łożyska,ale żeby to dokładnie zweryfikować nr.vin byłby potrzebny/występuje ale cały zestaw sprzęgła/tarcza,docisk i łożysko.
Kupiłem niby zamiennik za 70 zł. ale po spięciu docisku z łożyskiem i po kilkukrotnym naciśnięciu na pedał sprzęgło łożysko się wypina.
Pomiary suwmiarką wykazały, że rozmiary zamiennika różnią się od oryginału. Będę szukał coś z Vleo albo Luka.
Teoretycznie robi to Valeo a są problemy z dostępnością tej części szukaj może gdzieś znajdziesz.
Witam.
W końcu udało kupić się łożysko oporowe z Valeo za 250 zł auto poskładane i na chodzie. Przy okazji wymieniłem lewy wahacz który był z firmy TRW za 290zł i po 15 tyś. się rozleciał, taka niby dobra marka. Nowy zabudowałem za 120 zł. i pewnie tyle samo objadę.
Fajnie że udało Ci się dostać to łożysko,a jeśli wahacz kupiłeś niecały rok wstecz i masz dowód zakupu oraz osłonka gumowa sworznia jest nie uszkodzona mechanicznie zareklamuj go!
Osłonka na sworzniu nie uszkodzona. Mam paragon na 2 wahacze, 2 łączniki stabilizatora, 2 końcówki drążka kierowniczego wszystko firmy TRW ale wymianę robiłem sam i nie mam potwierdzenia od mechanika. Ja skończyłem mechanikę ale o innej specjalności![]()
Ostatnio edytowane przez kezsats ; 26-10-2012 o 21:25
Jeśli nie masz uszkodzonej osłonki reklamuj to jest wada materiałowa,najwyżej w rubryce warsztat montujacy wpiszą użytkownik ale musza Ci go zareklamować.
- - - Updated - - -
Łaski nie robią.
Często monterzy paprzą sprawę przy zakładaniu wahacza dokrecając oporowo śruby na podniesionym aucie i to jest błąd w sztuce, szybko zrywają się gumy wahacza. Śruby powinno dokręcać się na stojącym na kołach aucie
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ale tutaj najprawdopodobnie jest wybity sworzeń.