Kolejny mały problem-po wymianie cewek,zamianie świec, niestety 6 cylinder nie działa.....cholera. Prąd do cewki dochodzi, zaczyna być chyba poważniej niż dotychczas.......Jakieś sugestie??
Printable View
Kolejny mały problem-po wymianie cewek,zamianie świec, niestety 6 cylinder nie działa.....cholera. Prąd do cewki dochodzi, zaczyna być chyba poważniej niż dotychczas.......Jakieś sugestie??
Co znaczy zamiana świec?
Jeżeli jesteś pewien cewki, świecy to co pozostaje? Paliwo :) może problemy z wtryskiwaczami?
Świece są nowe ngk Platinum maja jakieś 5000 tyś.Zamieniłem świece z 6 cyl na 5 cyl ciągle nie pracuje 6 . więcy wygląda że świece ok.Z cewkami zrobiłem to samo.Ta z 6 na 1 chodzi wiec jest ok.Tak samo jest na gazie i na benzynie Więc wtryskiwacz chyba ok.
To jak masz gaz i też tak się dzieje to ja się poddaję :P może coś pominąłeś, nie wiem. Ale skoro gar dostaje iskrę, paliwo to musi działać. No chyba że dostaje tą iskrę w złym momencie albo zawiesił się zawór...... ale to już skrajne hipotezy.....
Miałam coś takiego w innym aucie zawór był wypalony,zmierz ciśnienie sprężania w cylindrze.
Nie chcę być złym prorokiem ale wszystko na to wskazuje!
- - - Updated - - -
Napisz w piątek co dalej w tej sprawie.
A jaką masz pewność bartek że nie pali ta szóstka? Może po prostu nierówno chodzi bo wypadają zapłony, albo coś z czujnikami nie halo?
odczuwalny spadek mocy,delikatne szarpanie silnika, lekkie prychanie z wydechu,po zdjęciu wtyczki z wtryskiwacza na tym cylindrze nie ma kompletnie żadnej różnicy w pracy silnika ,jak ściągam inne wtyczki wyraźnie słychać ze zaczyna "kuleć". Takie są objawy.
Bardzo chciałbym sie mylić.....z tym zaworem
Jednak raczę poczekajmy na werdykt do piątku.
- - - Updated - - -
Radzę wkradł mi się błąd.