Witam.
Panowie mam problem, otóż turbina włącza się dopiero przy 2,5 tys. Na niskich obrotach do 2,5 tys nie ma w ogóle mocy. Gdy ruszam nawet gdy wciskam gaz w podłogę auto bardzo powoli nabiera obrotów i dopiero od 2,5 wyrywa do przodu.
Printable View
Witam.
Panowie mam problem, otóż turbina włącza się dopiero przy 2,5 tys. Na niskich obrotach do 2,5 tys nie ma w ogóle mocy. Gdy ruszam nawet gdy wciskam gaz w podłogę auto bardzo powoli nabiera obrotów i dopiero od 2,5 wyrywa do przodu.
Czujnik doładowania przeczyść jak nie pomoże wymień jest wkręcony z tyłu w kolektor ssący.
Jutro biorę się za czyszczenie i zdam relację czy pomogło.
ewentualnie jeszcze zawór vgt, przepływomierz albo dziura w dolocie.
kurcze, sprawdzenie pracy sztangi turbo nic nie kosztuje, nawet rak nie ubrudzisz...
kolejny raz to samo, juz sie pisac nie chce w temacie, ludzie uzywajcie szukajki, temat wałkowany setki razy!!!!!!!!!!!!!!!
Proszę bardzo, mój temat z tym samym problemem. Tam są chyba wszystkie możliwe propozycje gdzie szukać rozwiązania, u mnie ostatecznie uszkodzony okazał się EGR.
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/7...e_turbina.html
Pozdr.
U mnie mułowato wstawało - u Cinka okazało się, że EGR do czyszczenia.
Witam.
Przeczyściłem dzisiaj czujnik doładowania i nic się nie zmieniło. Podłączyłem Alfę pod Multiecuscan i wyskoczyły 3 błędy:
-p0704
-p0235
-p1213
Egr a jak niee pomoze to przeplywomiez do kontroli