-
Przgub
Witam, mam problem kiedy jadę na wprost strasznie mi stuka w okolicy skrzyni jest to raczej przegub bo miałem uszkodzona gumę, tylko teraz nie wiem czy zewnętrzny czy wewnętrzny, ruszałem już z skręconymi kołami ale cisza i dopiero po chwili znów stuka.
Który może być do wymiany?
Z tego co czytałem to wewnętrzny, z jakiej firmy polecacie przegub do Alfy.
-
Mogę polecić przegub Samko, włoski zamiennik.
-
Było już kilka podobnych tematów, wystarczy poszukać. Tutaj masz jak sprawdzić który przegub:
http://motomax.pl/www-1/instrukcje/test-przegubow.pdf
z tego co piszesz to obstawiam wewnętrzny. Nie wiem jak w V6 ale w jtd są różne rodzaje i trzeba najpierw rozebrać, zmierzyć średnicę i ilość zębów w wielowypuście. Co do firmy to każda "firmowa" będzie dobra. Nie kupuj chinoli albo "no name".
-
TIPS: Jeśli ktoś zmieniał przegub zewnętrzny to wie już ile zębow musi mieć wieloklin. Na obu końcach półosi są takie same. Można też dojść po katalogach dobierając typ zewnętrznego.
-
Ale musi się dobrać do przegubu wewnętrznego i zobaczyć czy jest krzyżak czy homokinetyczny :) No i musi zmierzyć średnicę satelit bo liczba zębów to nie wszystko - mówię tutaj o jtd. Bo w V6 jest tylko homokinetyczny z tego co pamiętam.
-
Jeżeli chodzi o wewnętrzne to żadna dobra marka ich nie produkuje... Katalogowo występuje on razem z półośka napędową, poprostu jakieś no name wzięły się za ich produkcję
-
jak dobrze pamiętam to GKN spidan robi homokinetyki do naszych alf
ja borykałem się z tym tematem 1,5 roku temu przez około 2 tyg walczyłem z firmami o przegub wew do mojej alfy (prawa strona) i sam doszedłem i pasował gkn spidan (ponoć jedna z najlepszych firm) od passata z roku 2002 cena na tamten czas około 300zł
a każdy mówił że alfa tylko cała półoś ;)
oczywiście pod warunkiem że masz homokinetyk a nie krzyżak bo tego tamatu nie przerabiałem ;)
-
A ja bym proponował przez założyciela postu dopisać "e" w wyrazie Przegub, dla potomnych.
-
A znacie może wymiary tych przegubów ?
-
trzeba wejść do kanału i zmierzyć po zewnątrz, ale najlepiej rozebrać pomierzyć i policzyć wpusty