-
Klosz lamp przednich
jest szklany czy plastikowy? bo trzeba je wypolerowac a w mojej okolicy nikt czegos takiego nie robi i sam chce sie za to zabrac wiec musze sie dowiedziec takiej podstawy :) no i jakies porady by sie przydaly.....
chyba ze ktos z forum z mojej okolicy czyms takim sie zajmuje
-
Jest z tworzywa, można to spolerować ale do tego trzeba koniecznie mieć sprzęt i środki do polerki, dodatkowo można folię nakleić.
-
był chyba temat juz o tym ,poszukaj ,polerowanie nie jest takie skomplikowane ,chyba ze juz klosz ci sie luszczy
-
Klosz lampy wykonany jest z poliwęglanu a na samym wierzchu jest cienka warstwa chyba laminatu
9 to co z czasem żółknie i się łuszczy) polerowanie tych lamp to prosta sprawa, poszukaj na forum był temat szeroko opisywany i znajdziesz tam przydatne informacje.
-
tylko pamiętaj, aby robić to na wolnych obrotach, bo stopisz lampę ;)
-
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...tml#post195356
i najlepiej to robić szlifierką oscylacyjną (tą na krążki) kupujesz na nią krążki papieru ściernego o takich wartośćiach jak jest napisane i gąbke i paste pół godziny i po sprawie ale tak jak wyżej trzeba uważać na obroty
-
a jaką pastę polecacie i czy cały czas jedną pastą i gąbką trzeba polerować?
a odbłyśnik można samemu pomalować czy to już czymś specjalnym trzeba?
-
-
Odbłyśników lepiej nie ruszaj może, że są już w tragicznym stanie to możesz popytać o jakieś specjalne lakiery w sklepach.
-
nie chciał bym ich ruszac dlatego pytalem czy zajmuje ktoś się tym z moich okolic :) wiem że koledzy co się tym zajmują na co dzień nie zdradzą swoich tajemic ale co do pasty polerskiej mogli by coś podpowiedzieć..... na. pw....