-
zablokowamy silnik
cały dzień dziś myłem auto a one mi taki numer wywaliło po 2-ch kilometrach.
podczas jazdy silnik zaczoł dziwnie pracować i zgasł. niewiem czy coś walło bo radio grało.
ale do tematu pasek cały. płyn chłodniczy w oleju, kluczem na wale da sie troche pokręcic około 180 stopni i koniec.
jutro zdemontuje głowice to sie dowiem ale czemu płyn jest w silniku???
-
masz na bank płyn na tłokach, dlatego nie mozesz obrócic silnikiem, wiec albo uszczelka albo głowica.
tez jestem z piekar, jak by co to daj znac, moze bede mógł pomóc.
pzd.
-
już wiem foty wieczorem.
ma ktoś silnik do sprzedania 140KM
może byc goły, ale DOBRY!!!!
W MOJEJ ROZ....ŁO TŁOK NA 1 CYL. KORBA WYWALIŁA DZIURE W KORPUSIE
-
troche sie przewietrzył...
pzd.
-
a co bylo przyczyna ? coraz wieceh tyc 2.4 sie sypie :/
-
Czekamy na fotki...
A co do sypania się 2,4 to pierwsze słyszę a od dawna takim(i) jeżdżę.
-
3 załącznik(i)
no ja też sie zdziwiłem nie bral oleju był w idealnym stanie żadnych problemów od 2-ch lat jak ją mam więc też sie zdziwiłem.
no ale co zrobić trzeba kupic inny silnik byle by był dobry jak ten przed tym:
Załącznik 105842Załącznik 105843
a może ma ktoś taki silnik w normalnej cenie bo nie planowałem takich wydatków
Załącznik 105845
-
Współczuję, ale nie chce mi się wierzyć żeby tak zupełnie bezobjawowo i nagle zmasakrowało ten tłok; nie odczułeś spadku mocy jakoś ostatnio?
-
nie brak objawów.
moc jak zawsze, brak dziwnych odgłosów nic. W tym monęcie jechałem na luzie i nie słyszałem nic bo radio głośno grało ale wszyscy ludzie dziwnie sie na mnie patrzyli więc je wyłączyłem i odgłos niemiłosierny i zgasł myślałem że rozrząd ale nest dopero 12000 ale żeby aż takie coś obłęd. w poprzedniej 2.0 ts panewka padła zaraz po wymianie rozrządu, wymianie i remoncie głowicy i założenium nowego lpg, koszt okolo 7000 + auto miałem od 9 miesięcy 12700. sprzedałem za 3000.
pomyslałem że kupie diesla bo sa dobre i masz. jakoś nie mam szczęścia, ALE ALFA ITAK ZOSTANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
-
Wysokie prawdopodobieństwo, że wtrysk mógł przelewać. U mnie też po 2 latach moja 2.4 zaczęła kaprysić, we wtorek idzie do mechaniora na sprawdzenie, po osłuchaniu jest wysokie prawdopodobieństwo, że wypaliło zawór :( ale to na razie do weryfikacji.