Jak wyjąć dywan w 155 ?
Chce go uprać i później wsadzić, a przy okazji zobaczyć podłoge.
Jakieś wskazówki? Ktoś coś mówił że trzeba ciąć.. Jak tak to gdzie. I jak później łączyć.
I pytanie o fotele. Można z nich zdjąć 'pokrowce'?
Printable View
Jak wyjąć dywan w 155 ?
Chce go uprać i później wsadzić, a przy okazji zobaczyć podłoge.
Jakieś wskazówki? Ktoś coś mówił że trzeba ciąć.. Jak tak to gdzie. I jak później łączyć.
I pytanie o fotele. Można z nich zdjąć 'pokrowce'?
a co to za dywan? jakiś perski? ;)
Szczerze to w 155 nie pamiętam, ale w 145 ciąłem głęboko pod deską po stronie pasażera ^^
w sumie upierdliwa robota bo w wakacje wyciągałem i prałem.
do wywalenia fotele i kanapa, tunel środkowy, jakieś rurki od nawiewów plus jedna śruba do odkręcenia od deski pod nogami pasażera bo wykładzina wchodzi właśnie pod uchwyt deski rozdzielczej.
Najlepiej rozciąć miedzy nagrzewnicą a grodzią silnika.No i plastiki z progów zdjać.
Zajrzałem troche od tyłu. Jako tako tragedii nie ma. Zdjęcia zrobie jutro/ w sobote i wrzuce. Tylko czemu tam stoi woda? Okolice nóg pasażera. Dziurka gdzieś ;D?
Może od nawiewu. Sprawdź czy jest woda w dmuchawie (łatwo się odkręca).
Raczej z przodu jest jej tyle że przelewa się do tyłu;) Miałem podobnie jednak w moim przypadku usunięcie tej usterki nie było istotne więc Ci nie pomogę.
Sprawdź drożność odpływów w drzwiach, u mnie były zapchane i się za tapicerką przelewało, a przy bujaniu otwartymi drzwiami słychać było chlupanie jak na łajbie:)
ja wlasnie w ten weekend wymienialem ZAWOREK NAGRZEWNICY bo mi ciekl ( musi byc felerna czesc bo mam 3 chlodniczki i wszyskie zepsute ) i przy okazji wymienilem DYWAN bo tez mi woda stala a demontowalem ; tunel , siedzenia , tylna kanapa , progi , pasy sruba na dole , srodkowy panel razem ze schowkiem ( zeby bylo wiecej miejsca ) i rozcinalem od strony pasazera ( jak rzmudior napisal )