Gdzie w ok. Sosnowca lub w samym SC mogę skontrolowac/ ustawic dobrze zbieznosc? i jesli ktos pamieta to jaki bylby koszt :)
Printable View
Gdzie w ok. Sosnowca lub w samym SC mogę skontrolowac/ ustawic dobrze zbieznosc? i jesli ktos pamieta to jaki bylby koszt :)
W samym Sosnowcu to nie wiem, ale u mnie w Żorach w warsztacie "Rybka" robią geometrie jakimś nowym sprzętem, chyba coś kolo 150zl
Wlasnie za ok. 145 zł mam ofertę w auto-max na wjeździe do plejady tylko nie wiem czy przy tym idzie cos spierdzielić, czy jednak to zadna filozofia :)
W dg robilem ostatnio zonie w golfie i zaplacilem okolo 70zl i mase aut bylo i nawet dwie 156stki takze chyba dobrze robia kolo urzedu pracy za stacja orlen.
W Lambdzie na Dąbrówce Małej robi gość dobrze, jak nie masz daleko to zadzwoń i zapisz się... zazwyczaj są kolejki
Koło urzędu pracy w DG to już kilka opinii kiepskich słyszałem-mojemu szwagrowi tam z.ebali.
Ostatnio dobre opinie o warsztcie w Będzinie-oś.Zamkowe. O dokladne namiary pytaj @darek2116
Ktos robil moze tu: http://tobgum.pl/ ?
http://www.forum.alfaholicy.org/slas...na_slasku.html
- - - Updated - - -
post nr 13
Hubala Dobrzańskiego 150, Rafał Kwiecień.
Każde auto z mojej rodziny tam trafia jak są jakieś problemy z zawieszeniem. Gość robi szybko i dobrze, polecam.
Tak jest to wlasnie mnie to dopadlo...(ukrecili srube mimosrodowa i nie chcieli na swoj koszt naprawiac) kazali zostawic moja "9" u nich w warsztacie i se isc do domu... A do domu 15km... na 3 autobusy, za koszta biletow ani nie upominalem sie stracilem 3 dni i tak nic nie zrobili, chcieli zawiesc do jakiegos magika mechanika i wycenil to na 300zl poczym dodal na samym koncu ze mam sobie sam zaplacic. To wysmialem go i powiedzialem ze odbieram moja alfe. Sam kupilem zwrotnice kompletna do tylu za 200zl wymienilem i po klopocie. Gdzie ich ubezpieczenia zakladu itp.
W autoklinice zbadają Ci pierw zawieszenie a później skontrolują zbieżność za 60 zł http://auto-klinika.pl/geometria_kol
Jutro o 17 mam wizyte w ASO Ganinex Katowice. Napisze jak ustawili i ile kosztowalo, pytalem czy pod komputer podpinaja to mowil ze podpinaja i ze ustawia kierownice na "0" bo jest czujnik skretu. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.
to nie mowili ile kosztuje? ;)
W kato na Spółdzielczości zakład DUDA robią dobrze,
Ja osobiście robiłem ostatnio w Będzinie koło zajezdni tramwajowej i było ok 140 za komplet.
w Aso ok 100zl zbieznosc. Mam nadzieje ze wiedza co robia i ze jest dobrze skalibrowany czujnik skretu :)
Bylem wczoraj na 17 w Gannex Katowice na zbieznosci. Co sie okazalo bylem pospacerowac po salonie przychodze po 30 min a Alfa gotowa pytam jak to tak szybko. Powiedzial ze zroione i myli mi alfe gadam ok. Place 100zl i pytam o wydruk wartosci przed i po jak ustawii. A tu znowu problem ze nie maja wydruku ze nie dostane. Pytam dlaczego to cisza. Gosciu lata i pyta tych co to ustawiali ta zbieznosc o wydruk a oni ze nie ma. Ja mowie ze chce i potrzebuje tak bylo uzgadniane, oraz mieli podpiac pod komputer i kierownice ustawic na "0". A zgadnijcie co sie okazalo. Az smiech pisac... poprostu od*ebali fuche jakiej malo... Ustawiali na kanale na OKO !! bylo ich 2 jeden w aucie kierownica na oko na prosto a 2 krecil galkami !! Dlatego tak szybko im poszlo oraz zrobili 2 przejazdzki czy jest w miare ok. Tak mi oddali moja alfe. Niezgodzilem sie z tym ich ustawianiem i powiedzialem ze maja to zrobic jeszcze raz normalnie i do pozadku to gadaja ze nie maja sprzetu do geometri i zbienosci i ze musza jechac do Skody... Oczywiscie zrobilem troche larma ze zostalem oszukany to przyznali sie i mieli dzis dzwonic o 11 ale cisza. Dzwonilem o 14 i gadali ze nie ma kogos tam i ze oddzwonia, narazie czekam co dalej !!. ASO i taka fuche zrobili...
A pisałem :) Ganinex to gówno! Nie wiem za co mają koncesję na ASO Fiata.
Dzwonilem 2 raz nikt nic nie wie !!. Kazdy umywa rece... ciagle kto inny odbiera ale kazali byc w poniedzialek zoaczymy co wymysla...
hahaha gorzej niz jakis 3 ligowy "warsztat" ...
Cześć.Jaboleq jesteś z Tychów ja również.Też muszę zrobić geometrię bo tył zrobiłem i myślę do kogo pojechać.Znasz na Tychach jakiś kumatych co mi to dobrze ustawią?Myślałem żeby do Tech caru podjechać ale nic o nich nie wiem a jak przeczytałem wyżej o fachowcach (co na oko ustawiają)aż mi kopara opadła-normalnie strach jechać.Pozdro
Bylem wlasnie dzis w techcar zrobic zbieznosc, ale okazalo sie ze mam do wymiany tylne tuleje dolnych wahaczy i powiedzieli ze bez sensu robic skoro po wymianie znow trzeba bedzie. Wydawali sie spoko.
OOO!!!!Następny Tyszanin:)Dzięki za info.No ja mam tył zrobiony z przodu lekki luz na tulei górnego wahacza z prawej ale głównie chodzi mi o wyprostowanie tylnych kół bo oczywiście stoją tak / \ i strasznie mnie to wkurza.Pozdrawiam
Te tak mialem po wymianie zwrotnicy z tylu wystarczyla geometria i pochylenia znikly bo z tylu sa regulowane katy oraz zbieznosc.
Jaboleq Ty mnie nie strasz bo wpakowałem 1000 zł tylko banany zostały bo są ok reszta poliuretany + tuleje w zwrotnicy lemforder.A taki widok / \jest jak stoję za autem.Jeżeli na geometrii tego nie ustawią to mam rozumieć ze opony za kolejny 1000 zł będzie mi od wew ścinać??Bo na chłopski rozum tak z tego wychodzi :-(.Co co mam z krzywymi kółkami śmigać?Przecież to okropnie wygląda i mam nadzieję,że to GoNiuS ma rację.
Sorry ale ty masz 166 a jest temat na forum o tym jak Ci tak koła stoją. Poszukaj.
Aaaa to jest 166... ale wtopa :) w 159 bynajmniej tak jest w 156 tez jest regulowany kat z tylu wiec 166 tez powinna miec.
W 156 kątów się nie reguluje!!!!
Wysłane z mojego GT-I8190
No tak przepraszam za pomylke kurde to 159 powala inne alfy na kolana :D jeszcze z przodu regulacja i by bylo modzio.
Witajcie kolejne przeboje za mna... o 11 bylem w Ganinexie przyjeli mnie od razu i kazali czekac. Po prawie 2 godzinach i 2 upominaniach sie by zabrali sie do roboty. Po 2 godzinach alfa odjechala niby do SKODY. O godzinie 15 alfa byla gotowa dal wydruk powiedzial co i jak, okazalo sie ze jak 1 razem ustawiali na oko to bylo na czerwonych polach. a wiec mialem racje ze jest zle. Dalej cos mi nie pasuje wydruk jest z VOLKSWAGEN AG. data jest 15.01.2004r i godzina 15:00:24 ich dane sa nie zgodne z tymi miesiac wczesniej co robilem ale sa niekture zblizone, dodatkowo DANE POMIAROWE tez maja zle wedlug ksiazki i eLearn, jest tylko wpis alfa 159 produkcja od 2005r 1.9 JTDm i tyle ani przebiegu ani vin ani data nie pasuja. Co mam myslec kolejny raz mnie oszukali ??