Witam, od paru dni jestem właścicielem Julki. Chciałem zobaczyć jak tam się ma filtr powietrza, ale... Gdzie on wgl. jest w 1.4 MA? i jak się do niego najlepiej dostać? :D
Printable View
Witam, od paru dni jestem właścicielem Julki. Chciałem zobaczyć jak tam się ma filtr powietrza, ale... Gdzie on wgl. jest w 1.4 MA? i jak się do niego najlepiej dostać? :D
Załącznik 121625Załącznik 121623
Patrząc od przodu auta filtr jest za reflektorem a przed nadkolem. Niestety dostęp tylko z kanału lub podnośnik i zdjęcie koła. Filtr jest umieszczony w obudowie nr 10.
Czyli spełnił się mój czarny scenariusz :) Ok, dzięki za pomoc kolego.
Nie ma za co ...
Umiejscowienie filtrów powietrza w lanciach i alfach jest skandaliczne. Ktoś powinien za to beknąć.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
No, co prawda to prawda, przez chwilę mi się wydawało, że sam to mogę zrobić. Ale oblukałem temat i mi przeszło.
We wszystkich nowoczesnych konstrukcjach jest bardo ciasno w komorze silnika, w Alfie chyba nie jest tak źle, znam auta gdzie trzeba rozbierać podszybie wyciągać reflektor itp.
Odkopuję wątek, aby nie tworzyć podobnego.
Czy ktoś wie, kto produkuje filtr powietrza do Julek (powiedzmy, że 1.4 MA) na pierwszy montaż?
W mojej - 120 KM, filtr powietrza fabrycznie był UFI, a filtr kabinowy Valeo-węglowy.
Dzięki. Niestety UFI nigdzie nie jest dostępny. Ale warto było spróbować i tak. :)
PS: Wygląda na to, że wszystkie wersje 1.4 mają ten sam filtr.