Potrzebuje siłownik maski do spidera..
niestety cenny w ASO przerażają ...
orientuje się ktoś gdzie można kupić zamiennik ?
Printable View
Potrzebuje siłownik maski do spidera..
niestety cenny w ASO przerażają ...
orientuje się ktoś gdzie można kupić zamiennik ?
szukalem i nie znalazlem nigdzie oprocz aso ;/ za komplet zaplacilem kolo 250zlCytat:
Napisał SOPELTomcat
Szukaj na allegro,a jeśli nie będzie to pytaj osób które mają GTV na części do sprzedaży.
zna ktoś dokładną długośc naszego siłownika?
bo znalazłem zamiennik do fiata coupe
cenna super:)
być może by przypasował..
http://moto.allegro.pl/item537103805...iat_coupe.html
Przerabiałem temat dość długo i naprawde znalazłem tylko orginały coś koło 100 zł za sztuke jak dobrze pamiętam, próbowałem dobrać od innego modelu ale nie wystarczy dobrać samej długości całego siłownika, musi być tez odpowiednia długość skoku i siła, z ciekawostek powiem Wam że do tyłu pasują od od Audi A6 (C4) 94-98r sedan, koszt 40 zł/szt. i mają na tyle duża siłe że wystarczy kupić jeden bo przy dwóch nie idzie zamknąć klapy :wink: aha i po zamontowaniu tego jednego klapa otwiera się sama po naciśnieciu przyciska w schowku :D tutaj macie więcej w tym temacie jak coś: http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...er=asc&start=0
Odgrzewam temat
Czy coś się zmieniło czy dalej tylko w ASO można dostać siłowniki do maski w Gtv?
http://allegro.pl/listing/search.php...category=18715
w Intercarsie
Sprężyna gazowa pokrywy silnika - 101zł
Jutro będę u sibie w sklepie po dam Ci znać ile kosztują silowniki bo ja po długim szukaniu i sciągnięciu ponad 20 różnych siłowników na sklep znalazłem siłowniki od citroena ZX i pasują i kosztują coś koło 50 zł sztuka :)
Na allegro widziałem ale same używane, jako że mi się nie spieszy to mogę poczekać. W intercars-ie patrzyłem i niestety nie mają ich i nie wiadomo czy kiedy kolwiek będą :( W moim przypadku zamówienie ich aby mi je ściągli na zamówienie trochę nie wchodzi w grę bo nie ma nigdzie ich sklepu w pobliżu. Za wszelkie informacje odnośnie dostępności nowych siłowników byłbym wdzięczny :)
nie kumam. u mnie w IC jak maja część w sklepie po 2 stronie Polski to na następny dzień potrafią ściągnać i nic się za to nie płaci
Tle że na jednym siłowniku z tyłu od A6 w trakcie zamykania wykrzywia się maska gdyż te od audi są cholernie mocne. Ja mam 2 siłowniki, fakt że ciężko się zamyka maska ale nie podobało mi się to krzywienie maski przy zamykaniu. DO przodu to wyczytałem gdzieś że pasują również od Opla astry 2 lecz tego nie potwierdzę na 100%
Uważałbym z zamiennikami do Coupe gdyż one nie otwierały w nich maski do końca i trzeba było się mocno schylać. Gyby długość była identyczna to może były by ok, bo maski w Coupe są stalowe, nie tak jak w Gtv z dykty. :D
temat znany ; używane 2 tyg i padły koszt 50 + wysyłka . zamuwiłem w sklepie nowe jakieś szwedzkie ponoć najlepsze , za dwa 180zł .mają być we wtorek ,zobaczymy co to ?. jak dostane to podam marke , siłe ,i wymiary.
Koledzy,
I jak, dało dobrać się jakieś zamienniki?
Jeżeli nie, to gdzie można kupić tanio oryginały?
P.
Tanio oryginał kupić? ASO niestety :( ale jeśli ktoś ma jakieś namiary lub dane techniczne siłownika mógłby się podzielić informacjami :)
Ja zakładałem do tyłu z Audi a6 do 97r wersja sedan, a do przodu pasują od Peugeota 406, koszt ok.50zl szt. , tylko w 406 sa dwie wersje, króciutkie i właśnie te długie, ładnie pasujące do Gtv/Spider. Mam już 3 miesiąc i jest ok, zarówno długośc jak i siła.
Kolego a czy mógłbyś podać jakieś bardziej szczegółowe dane spisane z siłownika? Chodzi mi oczywiście o siłowniki maski - przód
--------------------------------------------------------------------
EDIT
UDAŁO SIĘ!!! :D Znalazłem sklep gdzie można kupić sprężyny gazowe które są zakładane na pierwszy montaż! :D
Pokrywa silnika:
Siła 200N
- Stabilus 7369AA, występuje również pod numerem 0869SH
- alternatywa to LESJÖFORS 8000706 lub LS8000706
Pokrywa bagażnika:
LESJÖFORS 8100717
W obu przypadkach sprężyny gazowe montowane w Gtv DO 1998r
www.eurotechnika.com.pl <- tu są stabilua
aniol, a orientujesz się, jaki jest koszt per 1 szt.?
P.
Tak, ale do tego za chwilę dojdę :) Do rzeczy:
1. Realizacja zamówienia to czas do 3 tygodni
2. Niestety wprowadziłem Was w błąd i nie są to siłowniki Stabilus (nie pierwszego montażu) za co przepraszam - są to zamienniki
3. Możliwość kupna z formą zapłaty przelew jak i pobranie
4. 1 szt sprężyny gazowej to koszt 60zł + wybrana opcja zapłaty
5. Oznaczenia zamiennika to MS 08-1388.
Ja już zamówiłem sobie 2 szt zobaczymy jakiej będą jakości, oczywiście po małych testach i pewnym czasie napiszę swoją opinię na forum :)
Ja kupiłem zamienniki do peugeota 406 i bardzo ładnie pasują.
Za 2 sztuki zapłaciłem 60 zł + 15 zł wysyłka. Kupowałem na Allegro.
Daj namiar na sprzedawcę.
Pzdr
Vito
drvitek: namiary na aukcję i sprzedającego:
http://allegro.pl/silownik-maski-peu...413435205.html
sprzedający: petrocar1
Co do siły rozprężającej: nie wiem skąd Kolega aniol_jojo ma info, że siłowniki od wymienionego wyżej peugeota mają wartość N 250, bo fabryczne mają dokładnie 200 N. Zamienniki do 406-tki mają albo równo 200 N albo 180 N. Ja mam akurat założone 180 N i spisują się w mojej alfie idealnie.
P.
Od długiego czasu poszukiwałem zamienników. Dzięki LittleBrother :)
milky: cała przyjemność po mojej stronie :)
By the way - jak któryś z Kolegów będzie szukał siłowników do klapy bagażnika, to polecam kupić JEDEN, najlepiej używany, od audi A6 model C4, lata produkcji 94 - 98. W swojej 2.0 TB mam zamontowany jeden nowy (drugi stary oryginalny został na swoim miekscu) i klapa sama się otwiera po wciśnięciu przycisku w schowku :) Ale... w pozycji zamkniętej jedna strona klapy lekko odstaje. Kierując się doświadczeniem, do 3.0 24v zamontowałem jeden używany siłownik od A6 i efekt jest taki, że klapa bagażnika przylega równiuteńko. Po otworzeniu z kluczyka lub przycisku nie otwiera się co prawda sama, ale delikatne dotknięcie ręką i pięknie wędruje do góry :)
Chciałem kupić dwa używane siłowniki, ale gość miał już tylko jeden.
Nadmienię jeszcze, że do siłowników z audi A6 (i innych rzeczy) natchnął mnie redzi - redzi, thanks a lot!
Aha - wypieprzyłem z 2.0 TB świece NGK, które wstawiłem w maju 2010, i zaaplikowałem czteroelektrodowe BERU UX56. Uwierzcie mi - jest różnica....
To tyle :)
---------- Post dodany o godzinie 00:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:07 ----------
P.S. Mam w tej chwili nadmiar pojazdów a ograniczone miejsce garażowania. Serce mi się kraje, jak muszę parkować alfę na wolnym powietrzu (na zmianę jedną albo drugą)... Noszę się z zamiarem sprzedania czarnej 2.0 V6 TB. Mechanicznie jest w niej nowe praktycznie wszystko (oprócz silnika), nowy sprzęt grający, nowe skórzane mieszki i gałka zmiany biegów szyte czerwoną nicią etc.. Gdyby był ktoś chętny, to proszę o sygnał.
P.
Potwierdzam, że pasuja do GTV sprężyny gazowe od Peugeota 406:
"stosowane w modelach 406 wyprodukowanych od 10.95r do końca wersji
długość=680, skok=285, siła=200 / POKRYWA KOMORY SILNIKA"
Trzeba je tylko ciut zmodyfikować brzeszczotem tj. dorobić skos przy mocowaniu od strony maski. Inaczej będa wyskakiwać.
Jakiś czas minął i spokojnie można polecić te sprężyny gazowe, jakość świetna! Po ponad roku użytkowania wyglądają i działają jak nowe :)
Czy ktoś z Was ma namiary na sklep, w którym można kupić do pokrywy bagażnika? Usiłuję znaleźć coś i nic z tego nie wychodzi, z każdego sklepu dostaję odpowiedź "nie mamy możliwości zamówienia" :(
a u mnie dziwnie się zachowywały stawiały opór przy domykaniu tak jakby były za długie ... kupiłem dwa oryginalne zapłaciłem 200 i mam święty spokój :)
Ja kupie jeden od Audi zamontuję i zobaczę jak będzie sie zachowywał.
Mamy na półce dużo zamienników sprężyn gazowych do rozmaitych modeli AR / LANCIA.
Napisz maila z zapytaniem na sklep@autosklep24.pl lub zadzwoń 42-661-40-40.
Poszukamy.
Pisałem do amigasa o części do mojej GTV
Witam po długim czasie.
Gdyby ktoś był zainteresowany sprężynami gazowymi do GTV to podaję link:
http://www.wegasklep.pl/search.php?mode=search&page=1
Na razie nie mają na stanie - czas oczekiwania około 3 tygodnie.
W ofercie sprężyna gazowa do maski i do bagażnika
Ja siłowniki klapy bagażnika i maski kupowałem tutaj http://www.unto.pl/silownik-maski-al...94-p-3955.html
tania wysyłka i produkt oryginalny.
Ja też mogę polecić Unto. Kupiłem tam siłowniki klapy bagażnika. Teraz mają jakieś promo na tanią wysyłkę.
Dodano po 2 minutes:
Z kolei w Wegasklep na Bielanach byłem raz osobiście po sondę, też nie mam zastrzeżeń.