"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Tle że na jednym siłowniku z tyłu od A6 w trakcie zamykania wykrzywia się maska gdyż te od audi są cholernie mocne. Ja mam 2 siłowniki, fakt że ciężko się zamyka maska ale nie podobało mi się to krzywienie maski przy zamykaniu. DO przodu to wyczytałem gdzieś że pasują również od Opla astry 2 lecz tego nie potwierdzę na 100%
Uważałbym z zamiennikami do Coupe gdyż one nie otwierały w nich maski do końca i trzeba było się mocno schylać. Gyby długość była identyczna to może były by ok, bo maski w Coupe są stalowe, nie tak jak w Gtv z dykty.![]()
Ostatnio edytowane przez Jędrek ; 14-03-2010 o 16:56
temat znany ; używane 2 tyg i padły koszt 50 + wysyłka . zamuwiłem w sklepie nowe jakieś szwedzkie ponoć najlepsze , za dwa 180zł .mają być we wtorek ,zobaczymy co to ?. jak dostane to podam marke , siłe ,i wymiary.
Koledzy,
I jak, dało dobrać się jakieś zamienniki?
Jeżeli nie, to gdzie można kupić tanio oryginały?
P.
Tanio oryginał kupić? ASO niestetyale jeśli ktoś ma jakieś namiary lub dane techniczne siłownika mógłby się podzielić informacjami
![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Ja zakładałem do tyłu z Audi a6 do 97r wersja sedan, a do przodu pasują od Peugeota 406, koszt ok.50zl szt. , tylko w 406 sa dwie wersje, króciutkie i właśnie te długie, ładnie pasujące do Gtv/Spider. Mam już 3 miesiąc i jest ok, zarówno długośc jak i siła.
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
Kolego a czy mógłbyś podać jakieś bardziej szczegółowe dane spisane z siłownika? Chodzi mi oczywiście o siłowniki maski - przód
--------------------------------------------------------------------
EDIT
UDAŁO SIĘ!!!Znalazłem sklep gdzie można kupić sprężyny gazowe które są zakładane na pierwszy montaż!
Pokrywa silnika:
Siła 200N
- Stabilus 7369AA, występuje również pod numerem 0869SH
- alternatywa to LESJÖFORS 8000706 lub LS8000706
Pokrywa bagażnika:
LESJÖFORS 8100717
W obu przypadkach sprężyny gazowe montowane w Gtv DO 1998r
www.eurotechnika.com.pl <- tu są stabilua
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 22-01-2011 o 14:50 Powód: nowe informacje
aniol, a orientujesz się, jaki jest koszt per 1 szt.?
P.
Tak, ale do tego za chwilę dojdęDo rzeczy:
1. Realizacja zamówienia to czas do 3 tygodni
2. Niestety wprowadziłem Was w błąd i nie są to siłowniki Stabilus (nie pierwszego montażu) za co przepraszam - są to zamienniki
3. Możliwość kupna z formą zapłaty przelew jak i pobranie
4. 1 szt sprężyny gazowej to koszt 60zł + wybrana opcja zapłaty
5. Oznaczenia zamiennika to MS 08-1388.
Ja już zamówiłem sobie 2 szt zobaczymy jakiej będą jakości, oczywiście po małych testach i pewnym czasie napiszę swoją opinię na forum![]()