Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Temat: Gdzie kupić siłownik maski do Spidera?

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    nie kumam. u mnie w IC jak maja część w sklepie po 2 stronie Polski to na następny dzień potrafią ściągnać i nic się za to nie płaci
    A mi kazali iść do któregoś ze sklepów i zapłacić dopiero potem by mi ściągnęli (wtedy chodziło o sprężyny zawieszenia). Chciałem całość załatwić online i nic z tego nie wyszło
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Jędrek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał redzi Zobacz post
    Przerabiałem temat dość długo i naprawde znalazłem tylko orginały coś koło 100 zł za sztuke jak dobrze pamiętam, próbowałem dobrać od innego modelu ale nie wystarczy dobrać samej długości całego siłownika, musi być tez odpowiednia długość skoku i siła, z ciekawostek powiem Wam że do tyłu pasują od od Audi A6 (C4) 94-98r sedan, koszt 40 zł/szt. i mają na tyle duża siłe że wystarczy kupić jeden bo przy dwóch nie idzie zamknąć klapy :wink: aha i po zamontowaniu tego jednego klapa otwiera się sama po naciśnieciu przyciska w schowku tutaj macie więcej w tym temacie jak coś: http://www.alfaclub.pl/forum/viewtop...er=asc&start=0
    Tle że na jednym siłowniku z tyłu od A6 w trakcie zamykania wykrzywia się maska gdyż te od audi są cholernie mocne. Ja mam 2 siłowniki, fakt że ciężko się zamyka maska ale nie podobało mi się to krzywienie maski przy zamykaniu. DO przodu to wyczytałem gdzieś że pasują również od Opla astry 2 lecz tego nie potwierdzę na 100%

Cytat Napisał SOPELTomcat Zobacz post
    zna ktoś dokładną długośc naszego siłownika?

bo znalazłem zamiennik do fiata coupe
    cenna super
    być może by przypasował..
    Uważałbym z zamiennikami do Coupe gdyż one nie otwierały w nich maski do końca i trzeba było się mocno schylać. Gyby długość była identyczna to może były by ok, bo maski w Coupe są stalowe, nie tak jak w Gtv z dykty.
    Ostatnio edytowane przez Jędrek ; 14-03-2010 o 16:56

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Żębocin Krakow Kempten DE
    Auto
    AR Spider 2.0 V6 TB

Domyślnie

temat znany ; używane 2 tyg i padły koszt 50 + wysyłka . zamuwiłem w sklepie nowe jakieś szwedzkie ponoć najlepsze , za dwa 180zł .mają być we wtorek ,zobaczymy co to ?. jak dostane to podam marke , siłe ,i wymiary.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał Jędrek Zobacz post
    Tle że na jednym siłowniku z tyłu od A6 w trakcie zamykania wykrzywia się maska gdyż te od audi są cholernie mocne. Ja mam 2 siłowniki, fakt że ciężko się zamyka maska ale nie podobało mi się to krzywienie maski przy zamykaniu. DO przodu to wyczytałem gdzieś że pasują również od Opla astry 2 lecz tego nie potwierdzę na 100%

U mnie nie było tego problemu, fakt był mocny ale klapy nie wykrzywiał, co nie zmienia faktu że nie wytrzymał roku i ta podrórbka siadła, widocznie był bardzo marnej jakości więc kupiłem oryginalne i jak na razie spokój

LittleBrother
    Gość

Domyślnie

Koledzy,
    I jak, dało dobrać się jakieś zamienniki?
    Jeżeli nie, to gdzie można kupić tanio oryginały?

P.

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Tanio oryginał kupić? ASO niestety ale jeśli ktoś ma jakieś namiary lub dane techniczne siłownika mógłby się podzielić informacjami
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tarsar
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    9-3 Aero V6 turbo ; 900S Talladega

Domyślnie

Ja zakładałem do tyłu z Audi a6 do 97r wersja sedan, a do przodu pasują od Peugeota 406, koszt ok.50zl szt. , tylko w 406 sa dwie wersje, króciutkie i właśnie te długie, ładnie pasujące do Gtv/Spider. Mam już 3 miesiąc i jest ok, zarówno długośc jak i siła.
    dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Talking

Cytat Napisał tarsar Zobacz post
    Ja zakładałem do tyłu z Audi a6 do 97r wersja sedan, a do przodu pasują od Peugeota 406, koszt ok.50zl szt. , tylko w 406 sa dwie wersje, króciutkie i właśnie te długie, ładnie pasujące do Gtv/Spider. Mam już 3 miesiąc i jest ok, zarówno długośc jak i siła.
    Kolego a czy mógłbyś podać jakieś bardziej szczegółowe dane spisane z siłownika? Chodzi mi oczywiście o siłowniki maski - przód

--------------------------------------------------------------------
    EDIT

UDAŁO SIĘ!!! Znalazłem sklep gdzie można kupić sprężyny gazowe które są zakładane na pierwszy montaż!
    Pokrywa silnika:
    Siła 200N
    - Stabilus 7369AA, występuje również pod numerem 0869SH
    - alternatywa to LESJÖFORS 8000706 lub LS8000706

Pokrywa bagażnika:

LESJÖFORS 8100717

W obu przypadkach sprężyny gazowe montowane w Gtv DO 1998r

www.eurotechnika.com.pl <- tu są stabilua
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 22-01-2011 o 14:50 Powód: nowe informacje

LittleBrother
    Gość

Domyślnie

aniol, a orientujesz się, jaki jest koszt per 1 szt.?

P.

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Tak, ale do tego za chwilę dojdę Do rzeczy:

1. Realizacja zamówienia to czas do 3 tygodni
    2. Niestety wprowadziłem Was w błąd i nie są to siłowniki Stabilus (nie pierwszego montażu) za co przepraszam - są to zamienniki
    3. Możliwość kupna z formą zapłaty przelew jak i pobranie
    4. 1 szt sprężyny gazowej to koszt 60zł + wybrana opcja zapłaty
    5. Oznaczenia zamiennika to MS 08-1388.

Ja już zamówiłem sobie 2 szt zobaczymy jakiej będą jakości, oczywiście po małych testach i pewnym czasie napiszę swoją opinię na forum