Witam,
Panowie, chwilę 159 już mam, a nadal nie wiem od czego ten guzik jest :D
Chodzi o prawy górny, z literką p.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/05/419.jpg
Printable View
Witam,
Panowie, chwilę 159 już mam, a nadal nie wiem od czego ten guzik jest :D
Chodzi o prawy górny, z literką p.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/05/419.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._ze_zdjec.html
Włącznik świateł postojowych :)
W skrócie: światła parkowania
W szczegółach: patrz instrukcja
:driver:
O widzisz. Dzięki ;)
Światła parkowania to moim zdaniem błąd tłumacza, powinno być światła postojowe. Można je włączyć tylko przy wyjętym kluczyku.
mogłeś sie spytac jak byles u mnie, bym Ci powiedzial :P
Nie trzeba wyjmować kluczyka. Musi być wyłączone zasilanie, czytaj wyłączone autko.
Dodatkowo wajchą kierunkowskazów dla oszczędności prądu, można wybrać stronę po której mają świecić.
Ano właśnie, ostatnio chciałem włączyć tylko lewe pozycyjne bo stałem przy drodzę, i nie wiedziałem jak. Dzięki, dobry tip.
Ebol, dzisiaj mi się skojarzyło jak ogarniałem auto w środku, i stwierdziłem że muszę zapytać. Ale dzięki :P
cholera też nie wiedziałem ale już wiem dzięki, do czego służą 2 czerwone diody świecące w górnej konsoli "sufitowej" ładnie to oświetla alupanel środkowy zapala się to gdy jest ciemno
Faktycznie, wystarczy kliknąć w start/stop, żeby wyłączyć zasilanie i można wtedy włączyć światła postojowe.
Chodzi o to, że "światła postojowe" to określenie używane od lat w polskiej motoryzacji (zamiennie ze światłami pozycyjnymi). A "światła parkingowe" to jakieś nowe określenie wymyślone przez tłumacza. Po prost źle zrobione tłumaczenie. Kto działał w branży tłumaczeń wie o co chodzi.
tak myślałem ale może to robi coś więcej.
Hmmm.... nom tego to i jak nie wiedziałem i tylne też działają w taki sposób? Chociaż nie wiem czy to już nie przesadny bajer - nom ale jak co komu.
Dla mnie lepszym bajerem przy kierunkach jest to, że delikatne naciśnięcie/puknięcie wajchy powoduje 3-krotne mrugnięcie kierunku - super sprawa na trasę przy wyprzedzaniu w mieście przy wymijaniu rowerów, itd. - może ktoś nie wyczaił to niech wie.
Tego się nie włącza ani nie wyłącza. To po prostu jest i musi działać.
Pierwsze słysze o czymś takim :D
hahaha, a ja to wiedzialem juz od dawna ale nie korzystalem ani razu(poza wyprobowaniem), tak samo jak follow me home wcale nie uzywam i moze tez nie kazdy wie jak to uruchomic?(wylaczamy swiatla,wyciagamy kluczyk i pociagamy manetke od swiatel do siebie tak jak wlaczamy swiatla dlugie-ile razy pociagniemy tyle przedluzamy swiecenie swiatel.Kazde pociagniecie to chyba 30 sek.).Z tym lekkim nacisnieciem/traceniem kierunkow tez wiedzialem i bardzo czesto uzywam tej funkcji
Ciekawe ile razy jeszcze mnie moje auto zaskoczy :D
Przydałby sie trochę follow me jak idę do samochodu... no ale trudno.
mozesz zamontowac specjalny modul i bedziesz mial taki bajer.Chyba ktos na forum cos takiego robil i sprzedawal
A czy Wy w ogóle czytaliście instrukcje? :P
Prawdziwy mężczyzna nie czyta instrukcji...
Tak czytam i nie wierzę :D Niektórzy się sporo nowości dowiedzieli ;)
Ja do instrukcji zajrzałem z czystej ciekawości co tam spece z Alfy dołożyli i wszystko jest ładnie opisane :P
To dorzucę. Może ktoś coś znowu odkryje - Jak się przytrzyma przycisk otwierania na pilocie to się szyby opuszczają i w drugą podnoszą. Wiedzieli :)?
BTW - przydatna funkcja jak się auto na parkingu nagrzeje. Zawsze chłodzi się odrobinę wcześniej.
Komu się podnoszą, temu się podnoszą...
Nie wprowadzaj w błąd z tym podnoszeniem, bo podnoszenie działa ale tylko w przed liftowych bellach, po lifcie można tylko otworzyć szyby z pilota
Nie wiedziałem. Człowiek się uczy całe życie.
Ja to wiedziałem. Napisałem to, bo większe "ameryki" tu ludzie odkryli na poprzednich stronach i nikt się nie rzucał, że zadają głupie pytania.
Ja też nie mam po polsku. Polską znalazłem na forum.
No ten temat jest najlepszym przykładem ;)
Goora spokojnie z ta ameryka to nie byl atak na Twoja osobe.Moze tak zabrzmialo ale to byl zart
ja tez mam gdzies sciagnieta instrukcje ale jakos nie chce mi sie jej szukac i wertowac wszystkich stron
To jeszcze jedna funkcja o której nie macie pojęcia: Jak dłużej przytrzymacie przycisk od ściemniania świateł na desce rozdzielczej to się włącza tryb 'night mode'.
hahahahah kto nie wie to nie wie
nastepny odkryl ameryke:D.Kolumb na Kolumbie na tych alfaholikach;)
A u mnie jak pociagne srebrny uchwyt zamontowany na zewnetrznej stronie drzwi to ne sie otwieraja i moge wsiąść do auta,a tam w srodku to juz naprawde cudowne rzeczy sie dzieja:)np po przycisnieciu pokretla (tego najwiekszego)przy radiu gra muzyka:)
Niema zaco,ciesze sie ,ze komus pomogłem,:)
misiek musze sprobowac:D
Polecam,jak ogarniesz te elementy to wtajemnicze Cie w inne np,ze po wlozeniu kluczyka w odpowiedni otwor i wcisnieciu pewnego magicznego przycisku auto odpala:)Ale powoli,bez nerwow:)