Jak w temacie przestały działac szyby w trakcie jazdy i szyba został niedomknieta. Sprawdziłem bezpiecznik ten 30 a nr 5( czyli 1 od prawej w gornym rzedzie i jest cały sprawdziłem czy dochodzi tam prad i dochodzi. Czy ma moze jakies pomysły????
Printable View
Jak w temacie przestały działac szyby w trakcie jazdy i szyba został niedomknieta. Sprawdziłem bezpiecznik ten 30 a nr 5( czyli 1 od prawej w gornym rzedzie i jest cały sprawdziłem czy dochodzi tam prad i dochodzi. Czy ma moze jakies pomysły????
Brak zasilania na jednej z linii modułu m40. Prawdopodobnie pęknięta żyła w wiązce lub zwarcie do masy. Współczuje bo przechodziłem przez to. Niestety w moim przypadku samo sie naprawilo i juz tak działa od roku, ale co sie nagrzebalem to moje. Czekam az znowu padnie i wtedy moze namierze winowajce. Daj znac jak postępy.
M40 czyli tego modułu komfortu??? Sprobuje szybe domknac na krotko zeby deszcz nie napadał. I chyba bede musiał sie udac do jakiegos elektryka.
Miewam podobnie - od czasu do czasu nie da się zamknąć ani otworzyć żadnej z szyb podczas jazdy, a po zgaszeniu silnika - nagle wszystkie zaczynają działać :D
U mnie nawet jak zgasze silnik to nic sie nie da zrobic. Sprobuje jeszcze moze odłącze aku moze cos da.
Dzis sprawdzałem bezpieczniki i okazało sie że jeden był przepalony według instrukcji numer 13 pod kierownica. Wymieniłem go na drugi ale od razu po włączeniu zapłonu bezpiecznik sie przepala.
To przeczytaj jeszcze raz mojego posta w tym wątku.
Marcin_M jesteś w stanie mi powiedzieć jak idą linie zasilania do modułu m40 ? nie mogę nic na ten temat znaleźć na forum. Generalnie mam problem z szybami z przodu, sprawdzałem bezpieczniki przełączniki, przewody między drzwiami a modułem i wymieniałem moduł z innej alfy, pozostało mi sprawdzenie drugiej strony od modułu potrzebował bym jakiegoś schematu albo info.
Sprawdź ten wątek:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...o_156_a-3.html
Skoluj elearn - tam sa schematy
No właśnie na podanym przez silver001 wątku jest, mam nadzieję tylko że sie niewiele zmieniło po lifcie, dzięki za pomoc