Jak w temacie przestały działac szyby w trakcie jazdy i szyba został niedomknieta. Sprawdziłem bezpiecznik ten 30 a nr 5( czyli 1 od prawej w gornym rzedzie i jest cały sprawdziłem czy dochodzi tam prad i dochodzi. Czy ma moze jakies pomysły????
Jak w temacie przestały działac szyby w trakcie jazdy i szyba został niedomknieta. Sprawdziłem bezpiecznik ten 30 a nr 5( czyli 1 od prawej w gornym rzedzie i jest cały sprawdziłem czy dochodzi tam prad i dochodzi. Czy ma moze jakies pomysły????
Brak zasilania na jednej z linii modułu m40. Prawdopodobnie pęknięta żyła w wiązce lub zwarcie do masy. Współczuje bo przechodziłem przez to. Niestety w moim przypadku samo sie naprawilo i juz tak działa od roku, ale co sie nagrzebalem to moje. Czekam az znowu padnie i wtedy moze namierze winowajce. Daj znac jak postępy.
M40 czyli tego modułu komfortu??? Sprobuje szybe domknac na krotko zeby deszcz nie napadał. I chyba bede musiał sie udac do jakiegos elektryka.
Miewam podobnie - od czasu do czasu nie da się zamknąć ani otworzyć żadnej z szyb podczas jazdy, a po zgaszeniu silnika - nagle wszystkie zaczynają działać![]()
U mnie nawet jak zgasze silnik to nic sie nie da zrobic. Sprobuje jeszcze moze odłącze aku moze cos da.
Dzis sprawdzałem bezpieczniki i okazało sie że jeden był przepalony według instrukcji numer 13 pod kierownica. Wymieniłem go na drugi ale od razu po włączeniu zapłonu bezpiecznik sie przepala.
Ostatnio edytowane przez raffan ; 25-07-2014 o 15:57
To przeczytaj jeszcze raz mojego posta w tym wątku.
Marcin_M jesteś w stanie mi powiedzieć jak idą linie zasilania do modułu m40 ? nie mogę nic na ten temat znaleźć na forum. Generalnie mam problem z szybami z przodu, sprawdzałem bezpieczniki przełączniki, przewody między drzwiami a modułem i wymieniałem moduł z innej alfy, pozostało mi sprawdzenie drugiej strony od modułu potrzebował bym jakiegoś schematu albo info.
Sprawdź ten wątek:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...o_156_a-3.html
Skoluj elearn - tam sa schematy