ostatnio ściągałem tapicerkę lewych drzwi kierowcy i zauważyłem dwa czarne kabelki zaizolowane od czego mogą one być jeżeli wszystko działa jak należy
Printable View
ostatnio ściągałem tapicerkę lewych drzwi kierowcy i zauważyłem dwa czarne kabelki zaizolowane od czego mogą one być jeżeli wszystko działa jak należy
Może od Tweeterków ( głośniczki przy lusterku)
A szyby elektryczne albo centralny zamek masz ?
szyby elektryczne są i zamek też elektryczny tylko że one działają jak należy głośniczek też podpięty tylko mam podejrzenie że lewe lusterko było urwane i jest teraz manualne a kostka jest do podłączenia lusterka elektrycznego taka jak z prawej strony. I teraz mam pytanie czy czujnik temperatury powinien być w lewym lusterku ten od klimatyzacji bo jeżeli tak to pewnie te kabelki to od niego są i czy te kabelki właśnie osobno do lusterka idą czy w tej kostce. I jaki wpływ ma ten czujnik na działanie klimatyzacji i ile morze kosztować i gdzie go morzna dostać samego czy trzeba całe lustrko kupować
Czujnik klimatyzacji jest w lusterku od strony pasażera. Najlepiej sprawdź czy lewe lusterko działa elektrycznie.
lewe lusterko mam manualne jest tylko kostka do sterowania elektrycznego. a w prawym lusterku nie widziałem czujnika jak on wygląda i jak jest podpięty
Czujnik to taki czarny cycek wystający na spodzie lusterka.
macie jeszcze jakieś pomysły od czego mogą być te kabelki
A nie możesz zobaczyć skąd one biegną ?
wychodziły z tej gumy z drzwi tak jak reszta kabli
To zobacz teraz z drugiej strony.
mam pytanie czy na 100% ten czujnik temperatury powinien być w prawym lusterku bo ostatnio rozbierałem i tam napewno nic nie było tylko do ogrzewania i do silniczków kable. W temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...wnetrznej.html
pisze że czujnik jest w lewym lusterku ito by sie zgadzało jeżeli kabelki są tam właśnie dwa nie podpięte a lusterko lewe było urwane i morze to od czujnika właśnie te kabelki a klimatyzację mam taką
11-11-08_1256.jpg | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl morze przy tej klimatyzacji powinien ten czujnik być w lewym lusterku?
Ja z tego co wiem czujnik temperatury zewnetrznej jest w lewym lusterku
przeczytałem gdzieś na forum że można zastosować zamiast czujnika zewnętrznego temp termistor tylko trzeba wiedzieć o jakich parametrach czy nie orientuje się ktoś jakie to mogą byc wartości znalazłem gdzieś że napewno NTC - o ujemnym współczynniku temperaturowym i chyba ktoś pisał że 10 kOhm i 5 kOhm że występują w alfach. morzna by dwa kupić w elektronicznym i spróbować czy faktycznie te kable są od tego bo mi klimatronik raz pokazuje 0 stopni a raz -40 czyli napewno go niema nigdzie. Proszę o opinie
Czujnik temperatury jest w prawym lusterku, w każdym modelu i nie ma innej możliwości. Z dolnej części wystaje taki właśnie mały czarny "cycek" :D Chyba że angielskie wersje miały go po stronie lewej, ale to już marginalne zjawisko.
i okazało się wszystko że te 2 kabelki to są jednak od klimatyzacji dzisiaj podpiołem termistor i nagle zaczęło mi wskazywać dobrą temperaturę na wyświetlaczu. klimatyzacja zaczęła się inaczej zachowywać teraz mogę ustawić temperaturę jaką chcę