Może Ktoś polecić kogoś do chip tuningu, DPF off i EGR off z okolic olsztyna? Wiem że jest Paweł Żyliński z z-techturbo.pl i robił mi kiedyś turbinę do passata, perfekcyjna robota. Ale teraz nie ma czasu na tuning poniżej 300 kucy.
Printable View
Może Ktoś polecić kogoś do chip tuningu, DPF off i EGR off z okolic olsztyna? Wiem że jest Paweł Żyliński z z-techturbo.pl i robił mi kiedyś turbinę do passata, perfekcyjna robota. Ale teraz nie ma czasu na tuning poniżej 300 kucy.
Mogę CI polecić gościa z Klebarka Małego za 500 zł usunął mi programowo DPF I EGR w "5 minut" jak i podniósł dawki startowe :) Podnosi też moc po bardzo okazyjnej cenie nie długo wybieram się właśnie do niego tylko muszę upewnić się że w skrzyni wszystko gra, żeby za szybko nic się nie posypało. Parę alf w okolicy zrobił jak dotąd nikt żadnego problemu nie zgłaszał :)
Możesz podać namiary na kolesia? Jak to w "5 minut" usunął DPF i EGR? Jak to zrobił? Z EGR szybka robota - przygotowany program i zaślepka na zaworze. Ale DPF'a chyba trzeba wyjąć z puszki potem zaspawać i wspawać znowu puszkę na miejsce. No chyba że długie grube wiertło i przez filtr aż do zwycięstwa. Za taka robotę dziękuję. Jak Tobie zrobił? A ma już przygotowany program do auta czy pisze na miejscu? Jeśli masz sprawną skrzynie oraz dwumasę, sprzęgło i łożysko (sprawdził bym też koło pasowe) to nie masz co się martwić przyrostem do 150 km bo wersja 8v i 16 v mają ten sam osprzęt. Na allegro widziałem fajny zestawik za 2200 zł
http://allegro.pl/sprzeglo-kolo-dwum...004319707.html
Ja już to zakupiłem na wszelki wypadek. Wszystko nówka. Już widziałem tanich tunerów co podwyższają ciśnienie wtrysku o 50% strzeż mnie od takich boże. Wystarczy nawet 5% przy dobrze napisanej mapie i Nm idą w górę. Jak by mi koleś przesłał wykresy podobnych aut to bym je pokazał komuś co się na tym zna. Ja tylko teoretyk jestem :)
Dobry zestaw "tuningu" chip +30km, EGR i DPF off to wydatek nie mniejszy niż 1500 zł.
Pozdrawiam.
PS. Mrugaj długimi innym autom AR.
Poszło PW z numerem zadzwoń i uzgodnij z gościem i później pochwal się jaką drogę wybrałeś :) DPF i EGR usunął mi tylko programowo, DPF i katalizator fizycznie usunąłem zaraz po kupnie auta u innego mechanika z braku mojego czasu, bo nie widzę w tym nic trudnego i później szukałem kogoś żeby mi to powyłączał i trafiłem na niego. Program zgrywa i przygotowuje indywidualnie dla ciebie bądź też gotowy bo do 150 KM to raczej standardowo do każdej 1.9 8V tak mi się wydaje, zależy jakie masz wymagania. Mam jeszcze jednego gościa bodajże z Lidzbarka Warmińskiego jest droższy ale bardziej profesjonalny( tylko tymi sprawami się zajmuje) ale jego dopiero będę mógł polecić jak wrócę do domu, bo w tej chwili odwiedzam ziemie Opolskie :D Pozdr
Chyba skorzystam z usług małego (maly_777) z wawy. Już z nim się dogadywałem i chyba odwiedzę go w marcu. Projekt DPF i EGR off i 30 kucy więcej. Zaproponował 1000-1200 zł plus hamownia jakieś 100 zł. Nie zależy mi tak na koniach jak na niutonach. W końcu to Nm odpowiadają za przyspieszenie a z maksymalnymi prędkościami nie jeżdżę.
No wiadomo w Nm najbardziej będę też uderzał :D w marcu też chyba podjadę i zrobię tego chipa u siebie :) Dla mnie 1000-1200 zł to za dużo na zabawę z komputerkiem :P Dla tego ja za podniesienie mocy zapłacę tylko 200 zł, bo to są proste rzeczy dla tych maniaków komputerów i on nie chce zdzierać z ludzi a jak dotąd nie narzekam na jego modzenie w moim kompie, bo wszystko wyszło na + :)
Ps: Kiedy umówimy się na jakiś spot ? :P
Jakim cudem zrobił Ci to w 5min, skoro soft ze sterownika zgrywa się dobre kilkadziesiąt minut? :) To obrazuje tylko i wyłącznie fakt, że korzysta z gotowców, które wgrywa a nie robi indywidualnie pod każde auto.
Soft jak najbardziej zgrywa się kilkadziesiąt minut ale poprzez OBD a on mi wyciągał sterownik i to poszło w moment :P Mocy mi jeszcze nie podnosił a DPF/EGR to raczej gotowiec ( tak mi się wydaje specem w tym nie jestem ). I jasno określił się, że może mi zestroić auto jak tylko mi się podoba więc nie ma gotowców albo potrafi czytać w myślach :D :D :D Niedługo wybieram się też z Oplem COMBO więc zobaczę jak z tym sobie poradzi Pozdrawiam :)
Jeszcze nie byłem co 2 tyg. w domu jestem tylko na weekend więc ciężko mi co kol wiek ogarnąć :P A ty swoją już ze stroiłeś ?
Wszystko się odwleka z powodu reklamacji sprzęgła i dwumasy. Pewnie dopiero po świętach to ogarnę.
Do świąt też planuje swoją ogarnąć a jeszcze w między czasie czekają szyby do przyciemnienia więc nie wiem jak to wszystko pogodzę :D Ale jak tylko ogarnę zestrojenie to się pochwalę :P
A jeśli chodzi i DPF'a i ostatnie pomysły naszego rządu co do sprawdzania emisji spalin to na razie się wstrzymam z jego wywaleniem. Jak na razie działa. Sprawa ucichnie to się pomyśli.
Dodano po 2 minutes:
Jak będziesz już po strojeniu to chętnie bym przetestował efekt Twoje speca. A mówił ile za to weźmie? Bo ty mówisz tylko o samym chip tuningu, zgadza się?
Sam chip tuning to tylko jedyne 200 zł :D jest to fajna cena, bo jak on stwierdził nie może przepatrzeć jak inne firmy kroją ludzi za takie proste sprawy :) Czy jakoś tak :D
A DPF musiałem wyciąć, bo był totalnie zapchany i usmażył mi turbinę :angry:
Coś nowego u ciebie kawek? Mustangów przybyło? Ja jeszcze walczę o zwrot kasy z reklamacji koła i sprzęgła minęło dziś 31 dni jak oddałem na reklamację i nic. Dopiero jak zadzwoniłem do głównej siedziby valeo w Polsce to się sprawa ruszyła. W ciągu 1h miałem odpowiedź. Nie mogli powiedzieć przez telefon no nie ja to reklamowałem i obowiązują ich przepisy ochrony danych osobowych. Po świętach zadzwonię do tych zjebów co to u nich zamawiałem. W valeo byli zdziwieni że reklamacja tak długo szła. Kazali podać dystrybutora. Podałem nazwę a kobieta już wiedziała co to za firma i podziękowała za telefon. Chyba będą mieli nieprzyjemności. Żeby nie regeneracja to bym jeździł na kocie podkutym kapslami.
A ty gdzie kasujesz inspekcje serwisowa czy olejową? Masz lewy program czy w jakiś warsztacie?
Mocy jeszcze nie ogarnąłem , trochę obawiam się swojej dwumasy , po świętach może uda mi się zostawić auto u mechaniki żeby obejrzał mi sprzęgło i dwumasę jeżeli mi da zielone światło :D to jadę na programowanie :P Próbuję podchodzić do tego z ostrożnością żeby sobie auta nie uziemnić :) a Dziś jestem umówiony na przyciemnienie szyb a i też próbuje ogarnąć temat ringów w swojej 159 , do tego jeszcze oklejam wnętrze, co 2 tyg zjeżdżam do domu więc tak szybko nie uda mi się tego po modzić :)
Mam programik i kabelki więc wszystko sam sobie robię :D jak by co to zapraszam :) Pozdrawiam
Dobrze wiedzieć że masz program i że działa.
A ty nie kręciłeś się w piątek po Olsztynie ? masz ramki z forum ?:)
Byłem w piątek ale ramek z forum nie mam. Zamierzam zakupić po świętach parę gadżetów do Belli w tym rameczki. A ty rejestracje masz skąd?
Rejestrację mam NOS - powiat Ostródzki :) i ramki klubowe, a to Cię chyba widziałem stałem na skrzyżowaniu dworcowa - kołobrzeska a ty jechałeś od dworca jeżeli to faktycznie ty, bo już kilka razy widziałem taką alfę z NSZ :)
Jeśli widziałeś czarnulkę z NSZ to na pewno ja. Tylko jedna jest czarna z NSZ. Były jeszcze 2 ale poszły do żyda. Mogłeś widzieć bo w Olsztynie jestem prawie w każdy weekend a w piątek też jechałem tamtędy w godzinach powiedzmy przedpołudniowych 10-11. A ty nie kręcisz się na zatorzu od czasu do czasu? chyba raz widziałem NOS'a koło tesco.
Witam kolegow z mazur i warmi...Potrzebuje pomocy w przewiezieniu deski i masztu z Ełku do Szczytna(Stare Kiejkuty)awj1 wie gdzie to:)drugi tydzien maja gdzies 10....najlepiej aby ktos mial bagarznik do 159 SW pożyczyć na jeden dzień to sam ogarnę temat bo akurat moja relingów nie ma:(Oczywiscie sie jakos dogadamy..Pozdrawiam i jak co roku niedługo bede u was bardzo czesto:)
Co ma nazwa tematu wspólnego z wpisami :) ?
W sumie nic:) ale przynajmniej ktos z rejonu tu cos pisze i jest kontakt...bo szukałem aby sie zapytać w jakims temacie to jedynie ten byl aktualnie odwiedzany:) wiec silver jak by co to sorki; )
Może się jakoś koledzy spykniemy?
Ja tam się piszę na spot, jak termin podpasuje :)
Ja tez ale dopiero od czwartku będę w rejonie szczytna:)
Kurde tylko 3 osoby z okolic Olsztyna? Ktoś to jeszcze przegląda forum regionalne oprócz dejon'a i kawek'a?
Dobre i 3 osoby , spotkamy się wrzucimy parę fotek i może więcej osób się skusi :D
Ja to wiecie:) podlasko/mazowiecko/mazurski:) Dobre foty przy jeziorach i nawet 3 auta na początek to jest cos:)
Pewnie odpowiada wam jakiś weekend? Ja mam wolny weekend raz w miesiącu. Następny mam 30/31 maj. Podajcie jakieś daty na początek to się coś wybierze.
Ja do końca Maja jestem pod Opolem, co 2 tyg zjeżdżam :P więc będę teraz w następny weekend :) jak główny wykonawca zaprosi mnie dalej na budowę w czerwcu to mój cykl zjazdów się nie zmieni a jak nie to już od czerwca będę na swoich terenach :D Więc będzie mi pasował każdy termin :P 30/31 maja mi pasuje.
W sumie tez mogę byc w tym weekendzie:) zobaczę jak służba:) i pogoda w starych kiejkutach; )
15, 16, 17 czerwca co komu pasuje? Pisać z propozycjami miejsca spotkania.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/warm...#ixzz3cUov2MoS
Panowie jutro gdzieś tak od godziny 16 będę w Olsztynie, piszę się ktoś na mały spocik :P ?
Niedziela gdzieś tak od tej godziny też :P
W niedziele moze bede na miejscu to zajade ;)
Ja dopiero od 26 czerwca do 12 lipca będę w Szczytnie wkoncu urlopik:)wiec jak by co pisać. .
awj1 urlopik w Starych Kiejkutach spedzam:) mieszkam w Wawie a blaszki rodzinne BBI;) wiec wszędzie mnie pełno:) to dawaj znać tylko jak pisałem na tel...
Na bogato widzę. Stanę od strony Wawy na wjeździe do NSZ i zacznę pobierać myto od wszystkich z rejestracjami poza zaczynającymi się na N! Będę bogaty.