Czy ktoś demontował antenę dachową i może podpowiedzieć jak dużo podsufitki należy rozpiąć i czy przewód jest gdzieś blisko łączony? Potrzebuję ją zdemontować całkowicie by nic nie przeszkadzało.
Printable View
Czy ktoś demontował antenę dachową i może podpowiedzieć jak dużo podsufitki należy rozpiąć i czy przewód jest gdzieś blisko łączony? Potrzebuję ją zdemontować całkowicie by nic nie przeszkadzało.
A czym otwór zaślepisz?
Na chwile - na kilka godzin :)
Przewód łączy się na słupku bodajże lewym. Napewno musisz odkręcić trzy śruby przy tylnej szybie, uchwyty dla tylnych pasażerów, pod nimi po jednej śrubie. I może się uda ja odchylic na tyle żeby odkręcić antenę.
Ale zaczynając od podsufitki - ona przy szybie ma chyba 3 zatrzaski tak, czy to są zaślepki, a pod nimi śruby ?? Sama antena jest jedną śrubą od spodu ale przewód jest długi i łączy się dopiero na słupku?
Tzn jak nie masz rolety to z tyłu masz trzy zatrzaski. A jak masz roletę to środkowy jest zatrzaskiem a dwa boczne są jednocześnie uszami do rolety i są przykręcone na wkręty. Tak antena ma jedną dużą nakrętke i z tego co kojarze przewód łączy się dopiero na słupku.
Dzięki za pomoc - mam nadzieję że nie napsuje za wiele :)
Nie ma nic skomplikowanego tylko uważaj żeby sobie podsufitki nie przełamać jak będziesz odchylał.
A mi sie wydaje ze kable od anteny leca w prawym slupku C
Dokładnie prawy słupek do czarnej płaskiej puszki. Bez ściągania półki zdemontujesz plastik z materiałem na słupku
Mogę zrobić zdjęcia jak chcesz
Jeśli mógłbyś cyknąć fotkę jak to lecą te kable to zawsze będzie łatwiej za pierwszym razem :) Dzięki.
kable od anteny lecą na lewym słupku c - navi i telefon , antena od radia jest po prawej stronie i przyklejona jest do szyby . są łączniki które można rozkręcić na słupku c lewym . zaopatrz się w czarny silikon kominiarski do uszczelnienia bo po demontażu uszczelka może nie trzymać i będzie ci zalewać podsufitkę. trzeba też zdejmować uszczelki drzwi . do demontażu samej anteny potrzebny jest klucz 18. i jak poodkręcasz już wszystkie boczki oraz zdejmiesz zaślepki to sama podsufitka od strony okna ma mocowanie do dachu na" rzepy" bodajże dwie sztuki- żeby je rozpiąć używałem łopatki do mieszania z kuchni- nie jest ostra a dość długa , żeby nie uszkodzić podsufitki.
Jak zdjąć z tylnego słupka albo przynajmniej odsunąć tapicerkę by wyszła z niej podsufitka? Jak to jest montowane?
Ta śruba trzyma antenę?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...1_800x600_.jpg
na podsufitce są "rzepy" mniej więcej na 1/4 szerokości szyby - poza tym trzeba zdemontować rączki i uszczelki a boczek z słupka wyjmujesz zaślepkę widoczną na dole boczka a następnie wyrywasz go wsuwając rękę pod spód-są tam ze cztery " choinki". tak ta śruba trzyma antenę .