Panowie dajcie mi jakieś rady co mam zrobić z tym tematem bo dziś otworzyłem maskę a tu pełno mysich bobkow o tym ze nalane już nie wspomne boję się że mi kable pogryza albo węże:/
Wyklepane gumowym młotkiem przy użyciu Tapatalka
Printable View
Panowie dajcie mi jakieś rady co mam zrobić z tym tematem bo dziś otworzyłem maskę a tu pełno mysich bobkow o tym ze nalane już nie wspomne boję się że mi kable pogryza albo węże:/
Kup trutkę albo kota?
A potem zdechnie gdzieś i smród za mną będzie szedł, odpada. Mam psy z kota nawet futerka by nie zostało
u mnie w 145 jak były mrozy to kot sobie sypiał pod maską. Miał ciepełko jak wracałem z pracy :)
Może być np rumianek taki w saszetkach?
Miałem taki sam problem. Żadne rumianki, liscie pomidorów i cytryny nie pomagaja. Probowałem wszystkiego. Jedyne co mozesz zrobic to stawiac samochód na wolnej przestrzeni, a jeśli musisz w garazu to kup pół kilo kiełby i gips. Obtocz plasterki kiełbasy w gipsie i rozłóż po całym garażu. Na drugi dzień tylko uważaj, żeby o denaty nie potknąć sie. :)
pułapka na myszy jesli w garazu trzymasz:)obok samochodu postaw,po 2 w srodku na dywaniku postaw boi pewnie kuz masz je w srodku tez:))),po 3 pod maske pułapke schowac w dogodnym miejscu ale przymocowac jakims drutem i pamietac sprawdzic przez nocą:)),jesli masz alarm jest ryzyko ze załączy sie jak upoluje pułapka:)))))))mi tak w ravce załączał sie:))2 dni i rodzina mysia poszła do ziemi:))))))
Autko stoi pod chmurką niestety:)
kurde mi tez latem zszatkowalo kawalek wytlumienia pod maska. Zostawilem na pol dnia podniesiona maske i psa puscilem (moja akita lubi polowac na myszy). Albo pomoglo, albo zjadly juz wszystko co bylo i sie same wyniosly :) na razie nie znalazlem innych sladow ale tez bylem przerazony. Auto pod chmurka.
Podobno kuny i inne gryzonie skutecznie odstrasza kostka WC. Taka zawieszka jak do sedesu. Spróbuj może tego, koszt minimalny. Ja bym wybrał jakaś taką śmierdzącą chemią.
No to mam patrzeć jak robią sobie z busso kuwete?:( A sierść psa może coś da?
Spróbuj. Masz jej teraz w nadmiarze :)
Co do trutek. Wg mnie to jedna z bardziej skutecznych metod. I nie masz sie co obawiac o smród, gdyz sa trutki które powodują wysuszenie zwłok myszy na wiór. Zero zapachu , zero smrodu. Ma to forme różowych granulek, bez zapachu itp itd. wsypujesz tego troche do pokrywki po słoiku i ustawiasz. Ma to zapach zwabiający myszy i predzej czy pozniej je wybijesz w wuj. Troche to ochydnie brzmi , wiem, ale trutka to trutka a nie jakies wc pikery czy siersci psów.
No dobra, zaryzykuję z ta trutka. Kupię ją w zoologicznym? Trochę głupio będzie mówić o trutce na myszy, a obok będzie klatka z nimi :D
nwm czy kupisz to w zoologicznym. Ja kupowalem chyba w jakims markecie budowlanym typu castorama. Jest tego pełno. Tyl;ko zwróć uwage na to , żeby tp była trutka bezzapachowa a nie jakiś badziew pierwszy lepszy. Na opakowaniu powinna być informacja o tym. PS i jak masz jakies zwierzeta domowe to powinienes to zabezpieczyć zeby Ci tego nie zjadły. No ale jakbys miał kota to byś nie miał myszy:) To jest najlepszy sposób na gryzonie:) Wiem co pisze bo mam dwa:D
To kupowałeś trutkę i nadal masz gryzonie? :sarcastic:
Trutke mam tylko w piwnicy gdzie koty nie maja stałego dostepu. I myszy to ja tam juz ze 2 lta nie widzialem jak nie lepiej. Ale trutka sobie stoi w razie W. A moja 166 nie jest obgryziona przez myszy. Czasami tylko mam odciski kocich łap na masce, dachu itp:D Widocznie kociambry pilnuja mojej Alfy i co jakiś czas robia jej kontrole czy jakaś mysz sie tam nei zalęgła jak je wpuszcze do piwnicy:sarcastic:
A co do gryzoni to jak masz ogród to nawet nie wiesz ile tego łazi u Ciebie po działce. Kup kota to zobaczysz ze zacznei Ci przynosic zwłoki gryzoni pod drzwi. Ale jak ktos nie lubi kotów to trutka to jedyna opcja.
Nie mam kota, ale mój pies tak jak Marka zasmakowal w myszach i jak jakąś złapie to ją zezre. Tylko co mam go do Alfy przywiązać? :D
Dlaczego bujda? Też miałem na dawnym osiedlu problem z gryzoniami, wpieprzyły mi kilka przewodów zapłonowych, znosiły "fanty" do komory silnika. Znajomy mechanik z dużego serwisu polecił mi właśnie zawiesić byle jaką najtańszą cytrynową kostkę do WC pod maską. Powiesiłem dla pewności dwie :) Od tej pory nie miałem tam już ani jednej przygody z gryzoniami, problem rozwiązany w 100%. Ojciec zrobił to samo w swoim samochodzie i też tym sposobem pozbył się problemu.
PS. nick przypadkowy? :pleasantry:
Może na szkodnika kostka nie działa :sarcastic: :lol: :lol: :lol:
Miałem taki sam problem. U mnie w jednej z Alf się myszy zagniezdziły. Kup pułapkę na myszy i nastaw . Wyłapiesz momentalnie wszystkie tak jak ja:)
Tej to może podłogi w naszych 156 nie rdza, tylko myszy wpierdala...ja:sarcastic: może one na randki przy swiecach się umawiają przy wloskiej kuchni.
wysłane z WC
Nastawilem lapke, oczekujcie w sklepie nowej kolekcji futer z mysich piczek :D
Zrobisz sobie gałkę :lol:
A może nawet na kierę styknie :sarcastic:
Siema.Z tą wc kostką to też słyszałem że działa i to od paru osób sam nigdy nie próbowałem,ale jak trzymasz auto pod chmórką to pułapka może być lekiem na chwilę tak czy siak powodzenia.Pozdrawiam.
I jak tam złapałeś coś czy jednak są mądrzejsze?:D
Myszy pewnie Alfą odjechały ;)
Łapka strzeliła, ale mysza zwiała bez chlebka więc może nie wróci:)
Miałem kiedys w poprzednim aucie cos podobnego http://allegro.pl/odstraszacz-samoch...916607416.html
Gryzonie nie lubią wysokich dzwieków a dla nas jest to praktycznie nie słyszalne
A jak ze skutecznością takiego urządzenia?
nie chlebek tylko kiełbase ale dobrze nadziac:))ta niewrócą teraz pewnie siedzą ci na siedzeniach i radia słuchają:))))))))impreza na całego:)
Taa może jeszcze kawior im podać i wino za 3k?:D
no to szampanka i kawiorku im nie zostawiłes:))
Zostawiłem coś lepszego, trutke z mumifikatorem trochę im się będzie chcialo pić:)
Ed. Złapała się nornica