Mam całe lusterko bez elektrycznego składania czy jest możliwość dołożyć do niego elektryczne składanie ?
Printable View
Mam całe lusterko bez elektrycznego składania czy jest możliwość dołożyć do niego elektryczne składanie ?
Bez żadnego problemu, cała operacja przy odrobinie zdolności manualnych 20 minut. Jeśli nie rozbierałeś nigdy lusterka to uważaj na jeden wkręt pod samym lustrem (z zewnętrznej strony trzeba delikatnie odgiąć lustro wtedy go widać.)
Dokładnie jak wyżej najgorszy wkręt pod samym lustrem. Generalnie szybka robota:)
ze tak zapytam, jak mozna sprawdzic czy mam mechanizm skladania lusterek zamontowany w lusterku. jedno sie sklada a drugie nie.
Od kierowcy powinny wychodzić z lusterka 4 wtyczki a od pasażera 3. W manualnych jest po jednej mniej.
Dobra wiadomość a mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ lusterko elektryczne zostało uszkodzone przy zetknięciu się z innym autem ale o dziwo składanie działa, to z niego zostaje ten trójkąt oraz podstawa w której jest ten silniczek? Dziś będę to rozbierał dopiero pierwszy raz i chciałbym jak najlepiej się przygotować.
Odkręcasz 5 śróbek z dołu lusterka i jedną pod szkłem. Tak trójkąt zostaje jest mocowany na 3 śróbki. Potem zostaje odkręcenie kolejnych 3 od całego mechanizmu i masz już je rozłozone tak jak na zdjęciu.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=166241&stc=1
Podepnę się pod temat. U mnie nie działa lusterko od strony kierowcy tj nie składa się. Drugie działa normalnie. Moje pytanie jest tego typu-czy muszę wymienić silniczek sterowania w lusterku czy można temu jakoś inaczej zaradzić?
Zacznij od sprawdzenia czy ktoś nie założył po prostu zwykłego, nie składanego elektrycznie. Jak wszystko jest tak jak być powinno zobacz czy wogóle dochodzi prąd do silniczka.
Więc wszystko rozkręcone i niestety nie mogę nic przełożyć :) bo bebechy w elektrycznym lusterku są zniszczone a żeby przełożyć składanie to trzeba cały plastik wraz z silniczkiem przełożyć do manuala. Dodam że można to roznitować ale plastiki(ramiona) niestety nie są zamienne.
A co z podlaczeniem, wiązką itp? Czy w aucie bez skladanych elektr. lusterek wychodzi jakies okablowanie tak zeby podlaczyc ektrycznie skladane lustra p&p? Jesli nie wychodzi to skad najlepiej wziac zasilanie i na jakiej zasadzie to zrobic(bezpieczniki, przekazniki montowac?)... na pewno potrzeba dokupic wlacznik, bo go nie ma fabrycznie.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Lustra(wklady mam) ewentualnie sam przelacznik bym odkupil jesli cena byla by atrakcyjna..na allegro jest nowy caly panel od taniego fiata tylko cena jak z kosmosu https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo...dShowitemShare
juz chyba jakis uniwersalny "pstryczek" dobrze komponujacy sie w tym panelu lepiej wlozyc chyba, ze ktos by mial uzywke w dobrej cenie [emoji6]... Jak piszesz-dobrze, ze chociaz wiazka jest poprowadzona i mozna bez przerabiania i dorabiania instalacji te wklady zamontowac... to juz pol biedy
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Na allegro masz za 20zł
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo...rek-7707085872
Zgadza się.jest nawet parę sztuk w takich cenach ale zastanawia mnie czy w wersji manualnej gdzie nie ma samego przycisku składania luster jest płytka z tą częścią elektroniki czy płytka ta jest skrócona lub część tej płytki jest pusta? Najlepiej rozebrać i sprawdzić samemu ale nie mam okazji i możliwości teraz tego zrobić.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka