Cześć,
Czy ktoś z Was zdemontował u siebie na stałe fabryczne relingi dachowe w 159 SW? Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Macie jakieś sprawdzone sposoby na zabezpieczenie otworów po relingach?
Printable View
Cześć,
Czy ktoś z Was zdemontował u siebie na stałe fabryczne relingi dachowe w 159 SW? Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Macie jakieś sprawdzone sposoby na zabezpieczenie otworów po relingach?
Nie spotkałem się jeszcze aby demontował ktoś relingi. Serio aż takie nie przydatne? Nie licząc spawania/malowania to pozostaje dorobienie sobie samemu zaślepek.
Inaczej mówiąc: będziesz pierwszy :)
Na to wygląda, że chyba będę pierwszy - o ile się na to ostatecznie zdecyduję. Nie są mi kompletnie do niczego potrzebne (mam też w drugim samochodzie relingi - nie używane od nowości), utrudniają mi pielęgnację lakieru na dachu i ogólnie same też się nadają już przynajmniej do lakierowania bo "oblazły" (wada fabryczna niestety). Poza tym chyba jednak bardziej podoba mi się linia 159 bez relingów... ech, dylemat.
Nie ruszaj ich bo jak tylko cokolwiek spieprzysz przy zaślepianiu otworów to Ci się będzie woda lała do środka a to nie jest przyjemne. Lepiej je pomaluj i jeździj.
a co ma spieprzyc?pianka montazowa do okien i szczelnie na 100%:)
Fakt trochę się szczelności obawiam, liczyłem na to, że w ASO dostanę jakieś dedykowane zaślepki z uszczelkami ale nie ma czegoś takiego z tego co mi wiadomo
dla przykładu w garażu puściła jedna śruba od bramy uchylnej i skrzydło spadło na auto.. na szczęście spadła na relingi i nawet nie ma po tym śladu. oczywiście nie jest to argument żeby nie demontować relingów ale jak widać przydały się :)
Wiesz, jakbyś wjeżdżał i brama by opadła do wysokości jedynie dach +2cm to samochód by przejechał, a tak to by zahaczył relingami :D
Sam się zastanawiałem nad demontażem relingów, na szczęście kupiłem 159 bez tego. (Tak, zanim kupiłem auto już chciałem je demontować :P Nie wchodziło w grę auto z relingami i tyle :P )
Jeśli chodzi o demontaż to na forum znajdziesz, gdzie są śruby i jak zdjąć zaślepki. Natomiast sprawa zaślepek po relingach to podam przykład Fiata Pandy. Rodzice mają bez relingów, a dziury w dachu są.
Może zatem zaślepki z Pandy by pasowały?
Pokaż zdjęcia tego bo chyba mylisz techniczne rozwiązania.
Nadymione z komórki.
http://allegro.pl/fiat-panda-03-12-d...103913135.html Panda bez relingów (chodzi mi o te czarne plastikowe kółeczka), tam fabrycznie przychodzą relingi
http://www.motor.net.pl/wp-content/u...da_II_bokt.jpg
O kurde ... faktycznie :D fajne rozwiązanie. No ale niestety u nas wersja bez relingów nie ma otworów pod :)
no ale wersja z relingami może mieć zaślepki "po" :) ale tak jak już wcześniej wspomniałem, nie wiem czy będą pasować konkretnie od Pandy:)