co myślicie o tych aluskach
DBV FIAT ALFA 4x98 ET35! Komplet z 4szt! Od 1PLN! (588116162) - Aukcje internetowe Allegro
opel 15'' (582898058) - motoAllegro
I ogólnie lepiej 15 czy 16 bo się zastanawiam nad komfortem w 16 ?
Printable View
co myślicie o tych aluskach
DBV FIAT ALFA 4x98 ET35! Komplet z 4szt! Od 1PLN! (588116162) - Aukcje internetowe Allegro
opel 15'' (582898058) - motoAllegro
I ogólnie lepiej 15 czy 16 bo się zastanawiam nad komfortem w 16 ?
mysle ze pasuja do golfa albo do opla astry a nie do Alfa Romeo.
No i sa odrapane ;<
spokojnie zobaczymy jak wygląda jak nie to zmienię :) chce zobaczyć na żywo jak to wygląda a potem pomyślimy czy tak czy inaczej wg każda bella musi mieć swój styl ale wiochy z niego ie chce robić spokojnie :P Pozdrawiam
A co do opon to nie 205/45 r16 ?? czy bez problemu wchodzą 215 ??
Pozdrawiam
A co do opon to nie 205/45 r16 ?? czy bez problemu wchodzą 215 ??
jeśli pytasz czy zmieszczą się w nadkolu to owszem, wejdą nawet 17,
natomiast to czy nie będzie gdzieś przycierac zależy od ET felgi i jej szerokości,
moim zdaniem przy ET-35 powinno byc ok,
Zender Limited 500 7,5cala była fabrycznie montowana z oponą 215/40, nie wiem jakie ET ma ta felga
pozdrawiam
zapytaj gonzo jakie jest et i co on tam wlozyl za oponki na felgi :) On ma Zendery. moje niestety zostaly u poprzedniego wlasciciela w niemczech:( niechcial mi ich odsprzedac... ale orginalne i tak wygladaja ślicznie :cool:
7,5 cala et40 i na to 215/40, ale z praktycznego punktu widzenia zalozylbym teraz takie jak byly fabrycznie czyli 205/45 :)
Ja zakupilem ostatnio 16"na 7,5" Et 35, opona 215/40, to bardziej wymagajacych prob jeszcze nie robilem, ale z tego co przymierzalem i testowalem to nie obcieraja i nic nie przeszkadzaja
PS. Jak cos to mam ladne 14" AEZ do sprzedania.
na poczarku mialem dylemat, bow warsztacie mowili ze do stalowek inne sruby a do alu tez inne... ja mam te same do alu i stalowek jezdze tak rok i nie ma zadnych problemow:)
pierwsze z brzegu na allegro
ŚRUBY DO FELG STALOWYCH FIAT ALFA CITROEN PEUGEOT (591152936) - motoAllegro
koledzy nie wiem czy macie tak że przy 16 jak 6 osób wejdzie na pokład to z tyłu obciera przy dziurze. Coś z tym robiliście tam w nadkolu jest plastik kurcze bo wziołem 205/ 50 bo tak ktos mi radzil ze bedzie komfort jako taki a tu obcieranie
co byscie zaradzili na to
za wysoka opona chyba 50mm na 16" to chyba za duzo... 45mm to chyba maks, ja mam 40 i w 4 osoby nic nie obciera w piatke nie jechalem to juz by byla przesada w 145 :D
p.s.
nie wierzcie nikomu kto wam obiecuje komfort na 16tkach ;)
voyager to pojemna masz ta alfe 6 osob z tylu :D nie no mysle ze sie machnales :) jak nizej gonzo juz napisal troszke za wysoka opona :) jak zalozylem do siebie w 145 do tylu 16 na probe na 50 to przy jakiejs nierwnosci mi tarlo tez ale dlatego tez bo mam wybite amorki z tylu :/ no i czerwone srezyny twarde jak cholera :D jak beda nowe to rowniez to sprawdze:) ale musze sie zgodzic z Gonzem 16 to juz nie komfort :D to sztywnota :D a ze auto jezdzi na codzien nie moge sobie pozwolic na 16 :( nie na nasze drogi :(
oczywiście chodzi o 5 osób cyfrowy błąd :p no pewnie że komfort hmm mysle właśnie na tył by z 40 do 45 wlozyc oponke bo z przodu nie ma problemu z 50 tak wogle :) a co do omfortu słow średni jest odpowiednie :) myślałem że będzie gorzej jak cykne zdjęcie to wstawie ;)
te z aukcji wyglądają jakby do alu były, ja stalówki mam przykręcone takimi bez tego kołnierza-stożka
---------- Post dodany o godzinie 22:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:40 ----------
jak obciera lekko tylko o plastikowe nadkole to może wystarczy zdemontowac nadkola i będzie ok,
sprawdź jeszcze czy odboje gumowe są całe i na miejscu,
ja tam idę na całośc i kupuję 215/40:D
plastik wycięty bosh poszedł w ruch :) jeszcze tylko kawałek tylnego zderzaka :P boczny i mam nadzieje ze będzie dobrze ale na tył zmienię na 40-45 na pewno :D hmm ale alfa nabrała teraz dopiero wyglądu :)
I tak dziś się prezentuje moja Bella :) Teraz dopiero można o niej mówić piękna ;)