Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: alufelgi

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

na poczarku mialem dylemat, bow warsztacie mowili ze do stalowek inne sruby a do alu tez inne... ja mam te same do alu i stalowek jezdze tak rok i nie ma zadnych problemow

pierwsze z brzegu na allegro
    ŚRUBY DO FELG STALOWYCH FIAT ALFA CITROEN PEUGEOT (591152936) - motoAllegro

Voyager_1988
    Gość

Domyślnie

koledzy nie wiem czy macie tak że przy 16 jak 6 osób wejdzie na pokład to z tyłu obciera przy dziurze. Coś z tym robiliście tam w nadkolu jest plastik kurcze bo wziołem 205/ 50 bo tak ktos mi radzil ze bedzie komfort jako taki a tu obcieranie
    co byscie zaradzili na to

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

za wysoka opona chyba 50mm na 16" to chyba za duzo... 45mm to chyba maks, ja mam 40 i w 4 osoby nic nie obciera w piatke nie jechalem to juz by byla przesada w 145

p.s.
    nie wierzcie nikomu kto wam obiecuje komfort na 16tkach

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

voyager to pojemna masz ta alfe 6 osob z tylu nie no mysle ze sie machnales jak nizej gonzo juz napisal troszke za wysoka opona jak zalozylem do siebie w 145 do tylu 16 na probe na 50 to przy jakiejs nierwnosci mi tarlo tez ale dlatego tez bo mam wybite amorki z tylu :/ no i czerwone srezyny twarde jak cholera jak beda nowe to rowniez to sprawdze ale musze sie zgodzic z Gonzem 16 to juz nie komfort to sztywnota a ze auto jezdzi na codzien nie moge sobie pozwolic na 16 nie na nasze drogi

Voyager_1988
    Gość

Domyślnie

oczywiście chodzi o 5 osób cyfrowy błąd :p no pewnie że komfort hmm mysle właśnie na tył by z 40 do 45 wlozyc oponke bo z przodu nie ma problemu z 50 tak wogle a co do omfortu słow średni jest odpowiednie myślałem że będzie gorzej jak cykne zdjęcie to wstawie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo Zobacz post
    na poczarku mialem dylemat, bow warsztacie mowili ze do stalowek inne sruby a do alu tez inne... ja mam te same do alu i stalowek jezdze tak rok i nie ma zadnych problemow

pierwsze z brzegu na allegro
    ŚRUBY DO FELG STALOWYCH FIAT ALFA CITROEN PEUGEOT (591152936) - motoAllegro
    te z aukcji wyglądają jakby do alu były, ja stalówki mam przykręcone takimi bez tego kołnierza-stożka

---------- Post dodany o godzinie 22:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:40 ----------

Cytat Napisał Voyager_1988 Zobacz post
    koledzy nie wiem czy macie tak że przy 16 jak 6 osób wejdzie na pokład to z tyłu obciera przy dziurze. Coś z tym robiliście tam w nadkolu jest plastik kurcze bo wziołem 205/ 50 bo tak ktos mi radzil ze bedzie komfort jako taki a tu obcieranie
    co byscie zaradzili na to
    jak obciera lekko tylko o plastikowe nadkole to może wystarczy zdemontowac nadkola i będzie ok,
    sprawdź jeszcze czy odboje gumowe są całe i na miejscu,
    ja tam idę na całośc i kupuję 215/40

Voyager_1988
    Gość

Domyślnie

plastik wycięty bosh poszedł w ruch jeszcze tylko kawałek tylnego zderzaka boczny i mam nadzieje ze będzie dobrze ale na tył zmienię na 40-45 na pewno hmm ale alfa nabrała teraz dopiero wyglądu

Voyager_1988
    Gość

Red face re

I tak dziś się prezentuje moja Bella Teraz dopiero można o niej mówić piękna