Problem nie jest nowy, bo zawsze po dłuższym postoju trzeba było kręcić kilkanaście sekund. Niestety jak się zrobiło zimniej jest zdecydowanie gorzej. Zapala zawsze, ale zimne auto trzeba kręcić już naprawdę długo.
Macie pomysły gdzie szukać?
Printable View
Problem nie jest nowy, bo zawsze po dłuższym postoju trzeba było kręcić kilkanaście sekund. Niestety jak się zrobiło zimniej jest zdecydowanie gorzej. Zapala zawsze, ale zimne auto trzeba kręcić już naprawdę długo.
Macie pomysły gdzie szukać?
Spróbuj przekręcić kluczyk kilka razy na zapłon potem dopiero odpal silnik
A regulator ciśnienie paliwa?
U mnie podobny problem, długo trzeba kręcić jak zimny silnik + brak wolnych obrotów przez pierwsze 20 sekund.
Po podpięciu pod kompa następujące błędy :
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=181159&stc=1
Test silnika krokowego wykazuje jego sprawność. Hmm, czyżby problem z EVAP? Nie mogę znaleźć tematu, ale kiedyś czytałem że ktoś miał z tym problem w 164 i pomogło wstawienie rezystora
Gdzie tego szukać? (zaworka odzyskiwania par)?
Pompę o tyle odrzucam, że paliwa nie brakuje nawet przy prędkościach powyżej 200.
Ten zaworek można czyścić? Spróbuje go w weekend wyjąć, chyba obok przepustnicy jest.
Pod prawą lampą?
A tak się cieszyłem, że przyzwoity dostęp jest w 164 ...
Póki co dzięki. Będę walczył :)
Ma to sens. Z butem w podłodze odpala w ciągu 2 sekund.
Spróbuję jutro znaleźć to cholerstwo i zaślepić. Zobaczymy jaki będzie efekt.
Przy okazji i nie na temat - puszka z tyłu kolektora to fabryczny oil catch can? Aż ta fajnie w tym aucie jest?
Przemku i jak? Działałeś coś?
Chwilowo walczę z wentylatorem. Pojechałem wczoraj na "zlot", umyłem auto i oczywiście śmigałem zaparowanym, bo wentylator nawiewu zdechł.
Co do zaworu oparów paliwa nie zlokalizowałem dziada. następna sesja w piątek :/
Zerknij do bagażnika, wydaje mi się że może być po prawej stronie przy oparciu.
Niestety nie wiem gdzie jest zawór, po prostu ostatnio dobierając się do pompy paliwa widziałem puchę, także chciałem coś podpowiedzieć ;)
Dzień dobry.
Zawór powinieneś znaleźć pod lewym reflektorem, połóż się pod auto, między kołem a zderzakiem powinieneś dosięgnąć do niego.
Pozdrawiam
Mirek
Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
Zawor par paliwa jest kolo klaksonu, za lewym przednim blotnikiem. Mozna go odlaczyc i z tego co pamietam podpiac rezystor 1k ohm 5W - mniejszy sie spali. Sprawdz wezyki podcisnienia do niego bo moze tamtedy zaciagac lewe powietrze- uklad ma byc szczelny. Bez tego zaworu jezdzilem 5 lat i nic sie nie dzialo
Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
W którym miejscu zaślepiacie?
Nic się nie zalepia tylko odłącza.