Cześć otóż mam mały problem z nagrywaniem płyt do 147 z 2002 roku
nagrywałem w wielu programach z różnymi prędkościami i nie ma szans żeby odtwożyć cokolwiek
jednak mam kilka płyt które nie były nagrywane przezemnie i elegancko grają
pomóżcie
Printable View
Cześć otóż mam mały problem z nagrywaniem płyt do 147 z 2002 roku
nagrywałem w wielu programach z różnymi prędkościami i nie ma szans żeby odtwożyć cokolwiek
jednak mam kilka płyt które nie były nagrywane przezemnie i elegancko grają
pomóżcie
nagrywasz zamknięte cd audio? całe życie nero, zawsze działa wszędzie, cd-r sony
tak jest cd audio próbowałem z przerwami 2s i bez nero próbowałem
+w mondeo mk4 mi elegancko gra
płyta która gra bez zastrzeżeń to Verbatim
spróbuje z markową płytą może ruszy
Proponuje wyczyścić laser..wszystko będzie czytać.przerabiałem temat.
Ja wchodzę w Nero klikam audio cd wybieram szybkość najmniejsza, szybkość odczytu też i wszystko dziala.
Okej wyczyszczę laser dzięki.
Przywracam temat.
Panie/panowie mam juz dość tego radia normalnie dotychczasowo nagrane płyty śmigają aż miło nagrałem dzisiaj 8 płyt (jedną ścieżkę)i co nie wiem normalnie nagrywałem jak poprzednio najpierw 4x nie działa kolejno 8x 16x itd nic firma ta sama co działające płyty,nagrywane tą samą nagrywarką czyściłem laser i dupa.
Teraz wychodzę z tematem jakie radio do nagłośnienia bose polecacie(oczywiście z usb bądź AUX) bo chyba czas się rozstać ze starym radiem,no chyba że jakoś zaradzicie.
Ja nagrywam standardowym programikiem Windows Movie Player i nawet na najtańszych kauflandowskich płytach K-Classic wszystko śmiga, a nagłośnienie też Bose ;) Czasami może najprostsze rozwiązanie okaże się najlepszym ;) W poprzednim aucie z radiem JVC jak nagrywałem programem Nero też mi nie chciało czytać.
---
U mnie chwilowo mam radyjko JVC kd-G301 z dolutowanym przeze mnie wejściem na aux. Stare radyjko już dosyć, ale srebrne więc nie rzuca się aż tak w oczy, ale wiadomo że wyglądać tak ładnie jak oryginalnie to nie będzie. Ogólnie dźwięk jest lepszy niż z ori radia. Jak chcesz mogę Ci podrzucić fotkę jak to radio u mnie wygląda.
Dzięki za liczne odpowiedzi,nie miałem czasu tutaj zaglądać jednak zaraz po napisaniu posta dorobilem sobie AUX a że mi cd padło zmostkowalem na stałe auxa +znalazlem stary kabel jack 3.5 dorobilem i powiem szczerze że jakość jest nawet troszkę lepsza niż cd +lepiej bassi
- - - Updated - - -
+kabel wprowadziłem pomiędzy schowkiem i uchwytem na kubek kabel nie koliduje z szufladami każdemu polecam przerobienie na aux
147 BOSE gra kiepsko w porównaniu do 156 po lifcie BOSE? Głośniki działają , subwoofer w bagażniku również. Mam teraz 147 i mam porównanie miałem jedna i drugą. Ktoś może się wypowiedzieć, radio jest to samo.
MatiMatteo kolego drogi kupujesz w byle jakim sklepie np media expert http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201 przewód jack 3.5 rozcinasz na pół masz tam 3 kabelki podpinasz jak w tej instrukcji http://www014.upp.so-net.ne.jp/harima60/auxin.html bardzo prosta modyfikacja to jest 20 min roboty
dodaje zdj jak wygląda to u mnie Załącznik 198625
Powiem Ci że też miałem 147 i 156sw z bose z tym że z odstępem 6 miesięcy i różnicy dużej nie zauważyłem . Głośniki w drzwiach takie same , głośnik niskotonowy tylko inny . W 147 dwu cewkowy , a 156 chyba pojedynczy . 147 15cm średnicy , 156 ?
Mam pytanie do luki041 , bo mówisz że masz bose i nieoryginalne radio jvc . Dokupowałeś jakąś przejściówkę czy po prostu podłączyłeś pod głośniki i gra ?
Odnośnie AUXa to też sobie zrobiłem i kabelek chowałem w jednej z szuflad pod radiem .
W 147 dokładałem bose do zwykłego audio , i trzeba było przestawić oryginalny odtwarzacz do współpracy ze wzmacniaczem . Trzeba po prostu podpiąć 12v pod jeden pin w radiu . A i widziałem też przejściówki umożliwiające współpracę innego radia niż fabryczne z bose . Więc zakładałem że to nie ma prawa działać sprawnie tak jak u Ciebie . Dobrze wiedzieć na przyszłość .
Żadnych przejściówek nie potrzeba. Kostka w radiu fabrycznym jest taka sama jak kostka w radiu z systemem bose (o ile to nie te same radia) i taka sama jak w jvc wszystko iso.
Tak, zasilanie trzeba podać z kostki na wzmacniacz i nic więcej.
A tak to radio wygląda u mnie:
Załącznik 198987
Szału nie ma, ale widziałem o wiele gorsze ni w 5 ni w 10 pasujące jak kolwiek w 147 ;)
Witam
Koledzy mam 147 (2004 jtd)z navi ,borykam sie z tym samym problemem .... :/ Radio nie czyta płyt tak samo jak zmieniarka w bagazniku,sprawdzalem rozne firmy cd oraz rozna predkosc zapisu .Raz czyta raz przerywa czasem wcale.Czyscilem laser na niewiele sie zdalo.Tak sobie mysle czytajac wasze opinie czy jest mozliwosc przerobienia mojego radia na wyjscie aux?jesli tak to jak?pozdrawiam
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja mam tylko jedno pytanko czy w waszych alfach radio włącza się po przekręceniu stacyjki i wyłącza po zgaszeniu zapłonu?
Ja miałem tak w c4 i się do tego przyzwyczaiłem, a teraz albo na oryginalnym, albo na jvc muszę go osobno włączać co trochę mnie denerwuje ;) .
Luki musisz wziąć miernik lub kontrolkę i sprawdzić gdzie masz stały plus , a gdzie po stacyjce i odpowiednio podłączyć . Nie jestem Ci w stanie powiedzieć czy tam jest plus w kostce po stacyjce ,ale Ty masz radio nieoryginalne , a oryg komunikuje się magistralą can z samochodem i może jemu wystarczy stały plus .