Witam
Czy istnieje możliwość połączenia przez Bluetooth telefonu Huawei P8 z systemem Blue & Me w mojej Alfie 159?
Pozdrawiam
Printable View
Witam
Czy istnieje możliwość połączenia przez Bluetooth telefonu Huawei P8 z systemem Blue & Me w mojej Alfie 159?
Pozdrawiam
Na pewno tak.
Aktualizowałeś B&M?
Ostatnią aktualizację dokonywałem jakieś dwa lata temu. Do tej pory korzystałem z iPhona a skoro wszystko działało to nic nie aktualizowałem.
Szukałem informacji na temat B&M i dowiedziałem się że telefony Huawei są niekompatybilne.
Nie wiem czy to prawda.
Wolałem się upewnić i zapytać na forum.
są kompatybilne, miałem Huawei i działał na B&M
Czyli wygląda na to ze problem tkwi w starym sofcie.
Mój ojciec ma P8, jak będzie okazja to sprawdzę czy poleci u mnie.
Mi też działa, czasami się rozłącza z niewiadomych przyczyn ale stosunkowo rzadko.
Jak na razie u mnie telefon w ogóle nie widzi Blue&Me.
Jeśli to nie problem to czy jakaś dobra dusza mogłaby podesłać mi linka bądź mailowo najnowszą aktualizacje Blue&Me w PL?
Przyznam że już zapomniałem jak to się wszystko wgrywa.
Pamiętam tylko że było to strasznie czasochłonne.
Ustawiłeś w tel. widoczność dla wszystkich urządzeń?
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Oczywiście że tak
U mnie B&M widziało przed aktualizacją i po aktualizacji też widzi. Wszystko działa żadnych niepokojących objawów.
Mała poprawka. Chodzi o telefon Huawei P8 Lite.
Jutro jeszcze popróbuje coś zdziałać. Jak na razie telefon nie widzi Blue&Me.
kurde jak tylko mialem jakies sony lg szajsung hujłajłej nokia micro
jak mialem okazje to spr i gadalo toto calkiem ok z bm
fakt - basy kurde jakies za duze jak dla mnie przy rozmowie ni ale bangla wiec luz
Juz udało mi się połączyć telefon z autem. Dzisiaj rano po kolejnej próbie telefon wykrył Blue&Me.
Mam tylko pytanie czy to normalnie ze działa tylko system głośno mówiący? Ostatnie połączenia i książka są niedostepne. Tak już musi być czy można to jakoś naprawić?
Odświeżę temat i od razu kilka pytań:
Jak sprawdzić jaką mam wersję oprogramowania B&M? (samochód z roku 2011).
Czy łączył się ktoś z B&M telefonem HTC?
Skąd pobrać aktualizację B&M i jak ją wgrać?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mam dokładnie ten sam telefon, czyli HTC 610 Desire i nie umiem się połączyć (może robię coś nie tak?).
Pozdrawiam.
- Rafał
Wieczorem będę miał czas, to mogę opisać krok po kroku jak paruję telefon, ale raczej pokrywa się to z instrukcją B&M, więc nie wiem czy jest sens. Napisz jak próbujesz.
A próbowałeś tak jak na filmie?
https://www.youtube.com/watch?v=uU3BQ-hd-RI
Dziękuję za odp i za linki. Nie miałem polskiej instrukcji (jedynie włoską), a ten filmik też przydatny. W weekend spróbuję pochylić się nad tym tematem.
Póki co wszystkim dziękuję.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mam problem z parowaniem z B&M, mam huawei p8 lite. Telefon się łączy, paruje a po kilku sekundach rozłącza by po dłuższej chwili znowu połączyć. nie da sie dzwonić ani nic robić. Próbowałem z Samsungiem żony, połączył się wyskoczył komunikat o ściągnięciu kontaktów i tez go rozłączyło także ten sam problem. Podeśle ktoś link do instrukcji jak zaktualizować b&m? może to jest problem? Poprzedni właściciel twierdził że używał zestawu b&m...