Czesc mam takie pytanko, ma ktos moze jakas stronke lub cos w tym stylu z kodami bledow do AR 156 1.8 TS? Wyskakuja mi 2 bledy, pierwszy to P0115 wiem ze to cos wspolnego z czujnikiem tem, a drugi blad to P0655 za odp z gory dzieki.
Printable View
Czesc mam takie pytanko, ma ktos moze jakas stronke lub cos w tym stylu z kodami bledow do AR 156 1.8 TS? Wyskakuja mi 2 bledy, pierwszy to P0115 wiem ze to cos wspolnego z czujnikiem tem, a drugi blad to P0655 za odp z gory dzieki.
pomylka.
http://www.obd-2.biz/obd2.php?plik=PL Tu możesz wpisać kody
Tylko ze ta stronka nie dziala... Wpisuje kod i nic sie nie dzieje ;/
P0115 - błąd temperatury silnika (czujnik temperatury albo termostat do wymiany)
P0655 - obwód wyjściowy lampki przegrzania silnika (czyli też czujnik temp wkręcany w termostat do wymiany)
Termostat wymienialem w zime na Verneta wiec napewno jest dobry, wina pewnie lezy po stronie czujnika. Dzieki za info.
Vernety są sprzedawane bez czujników temperatury, więc pewnie stary czujnik skończył żywot
Tak jak piszesz Maciek :) Tylko zeby teraz go wymienic musze znowu spuscic plyn chlodniczy ;/
A powiedzcie mi jaki mam kupic czujnik ktory bedzie do mnie pasowal? Bo u mnie w IC widze ze jest kilka rodzai... Z tego co wiem to ja mam chyba czujnik 3 pinowy tak? Czym on sie rozni od 2 pinowego skoro w IC jest napisane ze pasuje i 2 pinowy do mojego silnika?
Obejrzyj najpier wtyczkę bo były 3 lub 4 pinowe
witam - ja mam lekki problem w swojej 156 -16 16v wyskakuja mi takie bledy?: P0500 i P1513 ? co to moze byc?
kolego brakuje opisu w stopce.
- troche tych alf 156 było, jest
- a opisy bledów są inne dla róznych modeli.
Moja alfa to 156 -1,6 16 v
pozdrawiam
Dziś podłączyłem Belle pod FiatECUScan i wyszły mi następujące błędy:
P0420 oraz P1178.
Samochód to 156 1.8 TS 2001 Sportwagon, ECU Bosch Motronic Me7.3.1
Z góry dzięki za pomoc,
mkenad
Ps. Czy reset parametrów wykonany programem FiatECUScan odniesie ten sam efekt co w przypadku użycia programu AlfaDiag? Czy procedura sie czymś różni?
mkenad
mi "wywaliło" 2 błedy :
U0500 i U0900
co to?
do wymiany czujnika w termostacie nie trzeba spuszczać płynu,trzeba po prostu w miarę szybko wykręcić stary i szybko wkręcić nowy,potem dolać ubytek,u mnie bład P0655 - obwód wyjściowy lampki przegrzania silnika jest za każdym razem nie mogę się go pozbyć,zauważyłem ze czasami jak przekręcam kluczyk czerwona lampka się zapala i gaśnie, jak już przekręcam do odpalenia żaróweczka znów się zapala i stad ten błąd