Witam,
Ostatnio moja alfetta zaczęła się dziwnie zachowywać, otóż przy puszczaniu pedału gazu strasznie szarpie i przy jeździe czuć wibracje. I czy są to objawy jakieś poduchy?
Printable View
Witam,
Ostatnio moja alfetta zaczęła się dziwnie zachowywać, otóż przy puszczaniu pedału gazu strasznie szarpie i przy jeździe czuć wibracje. I czy są to objawy jakieś poduchy?
Raczej napędu.
Napisane z komóreczki!
Przegub wewnętrzny?
a fajki?
Tak,otóż to.podczas jazdy wibracje.i kiedy puszczam gaz to czuć szarpnięcie i kiedy naciskam z powrotem również.
Po prostu czuć szarpniecie przy puszczeniu pedału gazu przy jeździe na biegu bez sprzęgła i jeśli dodam gaz również.Własnie chciałbym sprawdzić tą poduszkę od skrzyni tylko niewiem gdzie owej szukać.Może dysponuje ktoś zdjęciem od spodu gdzie ona mniej więcej się znajduje w TS-ie 1.8 98r.
co do wibracji to koła były nie wyważone,po zabiegu juz jest okej.Aleco do szarpnięcia to dalej jest sprawa nie wyjaśniona ,poduszki sprawdzałem i niby wszystkie są w porządku.
stawiam na przegub zewnętrzny, jeśli zrobił się na nim luz to moim zdaniem jest możliwość właśnie takich szarpnięć.
Próbowałem szarpać za półosie (lewą i prawą).Szarpiąc wzdłuż nich z obydwóch stron znajduję się minimalny luz .Cały czas wydawało mi się że taki luz powinien być,także już nie wiem czy czy wymieniać przeguby na pałe. Niby nic nie stuka ,nic nie puka.
wzdłużny luz musi być - poprzeczny ma nie być
tak czułem że tak ma być,wzdłużny jest minimalny tak samo z dwóch stron.
co jeszcze mogę sprawdzić ?
MAm to samo co ty, puszczam gaz to szarpniecie, dodam gaz szarpnięcie. U mnie do wymiany jest poducha skrzyni wraz z górnym łącznikiem, tylko u mnie to czuc bardzo wyrazni z racji tego ze mam zerwany gwint w skrzyni od poduszki, skrzynia z silnikiem nie trzyma sie stabilnie i zrywa mi poduchy. Za miesiąc wymieniam skrzynie ze sprzęgłem i z poduszkami
okej,a gdzie znajduję się ta poduszka od skrzyni biegów,chcę to sam sprawdzić.Może dysponuje ktoś jakimiś fotkami od dołu?,będę bardzo wdzięczny.