Witam,
Ostatnio moja alfetta zaczęła się dziwnie zachowywać, otóż przy puszczaniu pedału gazu strasznie szarpie i przy jeździe czuć wibracje. I czy są to objawy jakieś poduchy?
Witam,
Ostatnio moja alfetta zaczęła się dziwnie zachowywać, otóż przy puszczaniu pedału gazu strasznie szarpie i przy jeździe czuć wibracje. I czy są to objawy jakieś poduchy?
Raczej napędu.
Napisane z komóreczki!
Przegub wewnętrzny?
a fajki?
Tak,otóż to.podczas jazdy wibracje.i kiedy puszczam gaz to czuć szarpnięcie i kiedy naciskam z powrotem również.
Po prostu czuć szarpniecie przy puszczeniu pedału gazu przy jeździe na biegu bez sprzęgła i jeśli dodam gaz również.Własnie chciałbym sprawdzić tą poduszkę od skrzyni tylko niewiem gdzie owej szukać.Może dysponuje ktoś zdjęciem od spodu gdzie ona mniej więcej się znajduje w TS-ie 1.8 98r.
co do wibracji to koła były nie wyważone,po zabiegu juz jest okej.Aleco do szarpnięcia to dalej jest sprawa nie wyjaśniona ,poduszki sprawdzałem i niby wszystkie są w porządku.
stawiam na przegub zewnętrzny, jeśli zrobił się na nim luz to moim zdaniem jest możliwość właśnie takich szarpnięć.