Ubezpiecznie GT 3.2 V6 Busso
Hej, mam pytanie, głównie skierowane do właścicieli GT z Busso. Chodzi o ubezpieczenie samochodu. Czy ma ktoś jakiś sposób, żeby auto ubezpieczyć na kwotę wyższą niż, średnia rynkowa modelu GT, gdzie zdecydowana większość to JTDm i nijak się ma ich cena do cen V6? Miałem w kwietniu wypadek swoją nową GT kupioną za 32k, po miesiącu posiadania samochodu i niestety, ale PZU orzekło szkodę całkowitą i wyceniło mi wartość samochodu na ledwie 16k z czego do dzisiaj udało odzyskać tylko 13k, czyli jestem 19k w plecy i to nie z mojej winy. Na forum nie brakuje właścicieli samochodów wartych wiele więcej, a wycenianych tak samo. Choćby GT od LukeMazur czy arquadiusy. Dlatego zastanawiam się, czy jest jakiś sposób, żeby auto lepiej ubezpieczyć, czy po prostu nikt się tym nie przejmuje i wszyscy wychodzą z założenia, że będą się martwić po szkodzie?
Szukam bazy do odbudowy samochodu, ale trochę się martwię, że znowu włożę w samochód masę pieniędzy, a ktoś mi znowu mi samochód skasuje i znowu będę w plecy.