Koledzy chce sobie zakupić białe zegary do swojej alfy . Mam duży wyświetlacz ,asr. Czy numery licznika muszą sie zgadzać i co z przebiegiem który mam?
No i czy ma ktoś fotkę jak to wygląda w ciemności?
Printable View
Koledzy chce sobie zakupić białe zegary do swojej alfy . Mam duży wyświetlacz ,asr. Czy numery licznika muszą sie zgadzać i co z przebiegiem który mam?
No i czy ma ktoś fotkę jak to wygląda w ciemności?
Przeszukałem całe allegro ale nie ma białego licznika z takimi samymi cyframi jak u mnie.U mnie jest 735374414 a z na allegro są z końcówka 191.Rozbieranie nie wchodzi w grę bo znając mnie coś popsuję..
Kolego, licznik z białym blatem to zupełnie inna część, więc jak mogą mieć ten sam numer?
A będzie pasowało do mnie? To po co dają info jakie ma numery?
Bo były różne liczniki, poliftowe, przedliftowe, z tempomatem, bez tempomatu, czarne, białe, black line, każdy musiał mieć przecież inny numer.
Licznik powinien pasować Plug&Play.
Kwestia przebiegu jest prosta, jeśli na liczniku jest niższy, niż w pamięci sterownika, wtedy bez problemu powinno dać się go przekręcić do przodu używając FES'a.
Jeśli kilometraż na liczniku jest wyższy, niż w sterowniku, wtedy już jest problem i wyjścia są dwa: Albo z tym jeździć, albo odwiedzić miejsce, które odwiedza każdy passat przywożony od zachodnich sąsiadów i później ląduje w komisie z przebiegiem 178k :)
Dziękuję kolego.Czyli zakupię. Tempomat mam asr i duży wyświetlacz no i przedlift.. Rozumiem że pózniej osiowanie proxy bo będzie licznik mrugał... A masz fotkę podglodową jak wygląda ten licznik w nocy???
Kurde znalazłem jeden ale nie ma ikony tempomatu.Przeryłem całe allegro i nie ma białego licznika z tempomatem.Wszystkie ikony sa tak jak powinny ale żaden nie ma ikony tempomatu...
Z tego co kojarzę, to przedliftowe miały tempomat na wyświetlaczu wielofunkcyjnym, w tym miejscu, gdzie pojawia się np. ikonka otwartych drzwi, czy możliwości oblodzenia drogi.
Skonsultuj to jeszcze z kimś, kto ma przedlifta, bo u mnie w polifcie jest osobna ikonka na lewym zegarze.
Przeszukałem cała instrukcję obsługi ale tam nic nie pisze....
http://www.forum.alfaholicy.org/zala...sc_0132_1_.jpg
Wystarczyło przeszukać forum.
No ok tego nie widziałem.Czyli jak mam cały czas włączony tempomat to ta ikona cały czaś swieci? A ikona o oblodzeniu lub przepalonej żarówce? Soy że tak dopytuje ale nie wiem jak to będzie wyglądało
P.S Dziękuje kolego
Nie mam pojęcia, pewnie jest jakiś priorytet wyświetlanych informacji (stąd decyzja w polifcie o przeniesieniu tego w inne miejsce, żeby tempomat bezsensownie nie zasłaniał czegoś ważniejszego)
Napisz do kogoś, kto ma przedlifta, to się wszystkiego dowiesz.
Dziwne to.To w czarnym liczniku jest osobna ikona przy prędkościomierzu a w białym tylko i wyłącznie w komputerze?
Nie.
Z tego co widzę, to w przedliftach są na wyświetlaczu wielofunkcyjnym, a w poliftach na lewym zegarze przy prędkościomierzu. Bez znaczenia, czy biały, czy czarny.
Kolego ja mam teraz czarne liczniki i mam osobną ikone na osi prędkosciomierza.U mnie nic nie wyświetla się na wyświetlaczu kompuetera
Masz przedliftowy licznik tj. z tubami?
Dlatego tak jak mówię - najlepiej skontaktuj się z kimś, kto ma przedlifta, to wszystkiego się dowiesz.
Tak mam przedlift z tubami
U mnie w przed FL 2003 ikona tempomatu była pomiędzy zegarami jak na powyższym zdjęciu. Zegary po FL z ponoć 2007, które teraz mam maja tempomat na prędkościomierzu.
A opiszesz kolego jak to działało? Czy jesli mam włączony tempomat nieaktywny to cały czaś swieci? I jak jest z pokazywaniem oblodzenia lub przepalonej żarówki?
Bo obecnie mam ikonę w prędkościomierzu myślałem że w białych jest tak samo
A może inaczej. Kupie licznik od polifta włoże w tuby. NIe wiem tylko czy to będzie działało.Widzę że kostka jest taka sama mocowanie też...
Kiedyś napisałem temat o numerach licznika ale nikt do końca nic nie wie. Sprawdzalem w EPER numery, dopasowywałem ale nic z tego. Kupiłem jeden z najtańszych liczników od JTD 150,założyłem, proxy i wszystko działa. Licznik mam od wersji bez ESP ale pewnie z ta opcja tez by dzialal. Kup nawet z pękniętą szyba,ważne by wskazówki wskazywały po zero a nie tyle ile przy wypadku. Szybę i tak wywalisz.
U mnie w 147 z 2001 jest właśnie też ikona tempomatu jak na zdjęciu z poprzednich postów i jak się pojawia inna informacja czy to oblodzenie czy inny błąd komunikaty są podawane na zmianę.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
U mnie w przed FL 2004 rok (zegary również przed FL) ikona tempomatu przy prędkościomierzu. Tempomat dokładany, w poprzedniej 147 '04 miałem tempomat seryjnie, ale nie pamiętam jak wyświetlało (wydaje mi się, że przy prędkościomierzu)
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Komunikaty o oblodzeniu i tempomat i żarówka pojawiają się na zmianę.
Liczniki białe wyglądają bardzo dobrze, tło jak tło, cyferki ładne czerwone.
Tu zdjęcie "za widnego"
Załącznik 218101
a w nocy nie mam nic super specjalnego.
Załącznik 218102
Załącznik 218103