Czesc,
wie ktos gdzie znajduje sie czujnik swiatla wstecznego?
Printable View
Czesc,
wie ktos gdzie znajduje sie czujnik swiatla wstecznego?
Dzieki. Sprawdze na dniach :)
Ogolnie problem jest taki ze jak cofam to nie swieca mi swiatla wstecznego. Ten czujnik to chyba jedyna mozliwa przyczyna?
A wiązkę w klapie już wyeliminowałeś?? To jest najczęstsza przyczyna braku świateł na klapie. A czujnik jest wkręcany od góry wkręcony w obudowę skrzyni, dwu pinowy.
NIe no żarówki to chyba w pierwszej kolejności :P
Czujnik sprawdź sobie omomierzem czy po wrzuceniu wstecznego daje przejście. Jak tak sprawdź dalej wiązkę wiązkę jak pisał kolega Dziubek.
Jeżeli chcesz wyeliminować czujnik to .Zdejmij kostkę,zewrzyj styki i będziesz widział,czy świecą.Lub weź kontrolkę,multimetr i sprawdź w lampie,czy dochodzi napięcie.
Panowie odswiezam temat , nie działają mi światła cofania w poliftowym sporttronicu. Wiązka i żarówki sprawdzilem. Wie ktoś czym są sterowane światła wsteczne w automacie?
Apropo świateł cofania w każdej 166 tak słabo świecą, czy coś może być nie tak u mnie
Jezuuuu znów, pierwsza sprawa to żarówki od cofania a jeżeli jest ok to trzeba wtedy zajrzeć w wiązkę przy tylnej klapie i nawet ciut głębiej bo się robi zwarcie co je pali. jak to posprawdzasz na bank to dopiero pytaj,
Cześć, nie działają światła cofania..wcześniej też nie działały...później zaczęły działać a teraz ponownie nie działają...sprawdzone żarówki ( nie były wymieniane tzn, podmieniałem na inne i dalej to samo ) i wiązka w bagażniku..został mi czujnik wstecznego...i mam pytanie...wydaje mi się że go namierzyłem ale nie jestem pewien czy to ten ( pod rurą od dolotu ) ..czy ktoś mógłby najlepiej na zdjęciu wskazać ten czujnik?
To to
Udało mi się do niego dobrać wyciągnąłem przeczyściłem popsikałem kontakt sprayem i dalej lipa...
A sprawdziłeś w ogóle czy działa? :sarcastic: nie zawsze czyszczenie pomaga :)
Zrób zwore we wtyczce i zobacz czy zaświecą światła.
U mnie też winny był ten czujnik. No ale skoro zamiennik kosztuje 20zł to uznałem, że nie będę czyścił i kombinował tylko wymienię i będę miał święty spokój. Zrobiłem z nim prawie 40tys i wszystko gra.
https://aparts.pl/partscatalogue/rs5...ERRS5600.aspx#
Jest jakiś patent na wyciągnięcie tego czujnika bez ściągania węży itd?...bo przyznam że u mnie dostęp do niego jest dość trudny i ledwo go paluchami łapię..
Ja zdjąłem przednie lewe koło i stamtąd miałem elegancki dostęp.