po oczyszczeniua przepływki alfa nie odpala wywala bład
Printable View
po oczyszczeniua przepływki alfa nie odpala wywala bład
czy coś więcej wiadomo, oprócz tego że nie odpala.
- jaka metodą był czyszczony przpływomierz.
- w tym modelu można chyba jeżdzić bez przepływomierza.
- proszę podaj jeszcze rok produkcji, bo chyba w nowszych nie za bardzo można jeżdzic bez sprawnego przepływomierza.
jak wyłacze przepływke zapal sie kotrolka jedzie ledwo brak mocy przy podłączonej przepływce jest tak samo po paru min gasnie kontrolka bledu i po chwili wyl sie silnik
---------- Post dodany o godzinie 21:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:38 ----------
sorka zapomnialem dopisac rocznik 99 2,5 v6 czyszczonz byl plynem do przepustnic
Płynem do przepustnic? ;o
Pierwsze słyszę o tak radykalnej metodzie
przepływka rozwalona to dziwne objawy
Po kiego grzyba to robiłeś i jeszcze płynem do przepustnic???
teraz wlasnie sam sie zastanawiam :(
czy po nr wkładki moge szukac przepływki ???
a dobrze wysuszyles? może zwarcie ma, kabel dobrze wpięty? pytam bo ja ze swoją starą robiłem "cuda" i nigdy nie padła...
Witam serdecznie:
podpinam się pod temat z pytaniem czym powinniśmy czyścić przepływkę ???
Czeka mnie ta czynność i nie chcę czegoś zepsuć.
Pozdrawiam
W wannie ultradzwiękowej.
- ale tylko wkładkę, obudowa pozostaje na miejscu.
- potrzebny torx security do odkręcenia wkładki.
Albo jak komu nie zależy na wyglądzie to można naciąć wkręty i wtedy zwykłym śrubokrętem da się odkręcić.
Ale ja, jak mi padła przepływka, to rozebrałem stary wkład i muszę przyznać, że mimo przebiegu ok. 90 tys. km wszystko było czyste, więc chyba to czyszczenie na niewiele się zda - trzeba po prostu kupić nową.
Witam ponawiam temacik zakupiłem przepławkę Magneti Marelli o nr 213 719 6160 10 ( koszt 245 zł ) co jest odpowiednikiem Boscha 0 280 218 019 ( brak Boscha w hurtowni ) jest o niebo lepiej J: błedy wykasowane
teraz ma pytanko po wymianie powinno zrobić się adaptacje jak to zrobić unidiagiem silniczek 156 2,5 v6 1999
pozdrawiam
Obawiam się że i tak kupisz Boscha...
Adaptacji nie musisz robic. Auto sie samo nauczy.
Z tym ze... tak jak Maciek-156... obawiam sie ze i tak kupisz Boscha :D