Odpalając AR pękł mi plastik od przycisku START-STOP. Mam pytanie - czy przycisk ten jest taki sam dla alfy przed liftem jak i po lifcie. W serwisie nie chcieli mi powiedzieć, tylko stwierdzili że maja inne oznaczenia.
Printable View
Odpalając AR pękł mi plastik od przycisku START-STOP. Mam pytanie - czy przycisk ten jest taki sam dla alfy przed liftem jak i po lifcie. W serwisie nie chcieli mi powiedzieć, tylko stwierdzili że maja inne oznaczenia.
Jeśli będziesz kupował używkę to na pewno nie pasuje z Anglika. Różnią się kolorem plastiku. Po lifcie inaczej się uruchamia silnik, przyciskając i puszczasz przycisk, więc raczej będą inne.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Przed i po lifcie są takie same, nie przycisk steruje trzymaniem czy puszczeniem odpalenia. Anglik ma inny kolor plastiku ? A którego tylnej obudowy czarna/srebrna ?
Tylny plastik jest innego koloru. Czarny albo taki jasny beż. Nie pamiętam już który jest który, sprawdzisz na swoim. Różny jest rozstaw śrub mocujących.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
bo widziałem na allegro przyciski i jeden miał czarne plastiki zewnętrzne a drugi białe ? Ten z czarnymi plastikami jest przedliftowy a ten z białymi polift.
Polift i przedlift ma takie same. Anglik ma inny numer części, więc raczej nie pasuje. Nr częsci europejskiego włącznika - 156054458
[MENTION=11599]daro1906[/MENTION], udało Ci się już wymienić przycisk?
Czy jest możliwa wymiana samego plastiku, bez konieczności wymiany całego przycisku?
Tak, możesz wymienić sam przycisk z napisem start/stop zostawiając starą elektronikę, cały przycisk ładnie rozbiera się na części (część "robocza", pierścień podświetlenia, membrana stykowa, obudowa, elektronika itd).
Dla zainteresowanych, tak wygląda przycisk po rozbiórce. Ja kupiłem w stanie bdb- za 60 zł z przesyłką. Jest z innego rocznika, ale jakby co wymienię sam dekielek.
Załącznik 234463
Załącznik 234464
Ja przed założeniem nowego dekielka, mając przycisk w częściach, pociągnąłem go dwiema warstwami bezbarwnego lakieru.
Witam , a czy po wymianie trzeba go kodować ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wymieniasz tylko "kapsel" z napisem start/stop, flaki zostawiasz od starego. Podobno jest zakodowany (podobno czyli tak mówią), tj. zestaw rozruchowy składa się z komputera, stacyjki i przycisku start/stop.
Ja właśnie jestem po wymianie samego kapsla. Po złożeniu i podłączeniu przewodów do panelu, mam zablokowany rozruch. Po południu napisałem osobny temat z tym problemem, czekam na odpowiedź....
Fałszywy alarm. Okazuje się, że wpływ na blokadę immobilizera miały niepodpięte przewody do korpusu przełącznika biegów. Tak więc możesz śmiało zdejmować panel, rozłączyć przewody, wykręcić mechanizm przycisku i wymieniać kapsel :)