Ciężko pali JTD i kontrolka wtrysku ;/
Witam. Alfa 166 2.4 JTD 140km ruszam ze skrzyżowania 2 dni temu załączam drugi bieg lekko dokładam gazu a tu po przekroczeniu 2300obr auto zgasło zaświeciła się kontrolka wtrysku i tak szarpnęło z 2 razy coś jak nie raz nauka jazdy... Auto od tego czasu przy rozruchu ciężko kręci wskazówka obrotomierza pomału się podnosi przy zapalaniu i gdy obrotomierz wskasuje juz 500obr to pali bo wcześniej kręci jakby za małe ciśnienie było lub coś innego.
Komp w ASO wykazał spaloną świece żarową, dziś zostaną wszystkie wymienione, lecz to nie ma nic wspólnego z takim odpalaniem bo jest ciepło na polu... dwa to czujnik gazolu i tyle. Panowie powiedzieli, że nic więcej nie mogą zrobić... Opaski na wężach od pompy paliwa były takie sobie więc wymieniłem na nowe ponieważ myślałem, że łapie lewe powietrze, ale troszke lepiej pali, ale różnicy prawie nie ma. Akumulator włożyłem nowy i też nie pomaga. Auto jak już zapali to normalnie jeździ silnik pracuje bez zarzutów płynnie wkręca się w obroty, skasowali mi błędy lecz kontrolka wtrysku znów się wczoraj zapaliła i auto zgasło na drugim biegu jak troszke wiecej gazu dołożyłem bo jak lekko jezdze to nic sie nie dzieje. Co to może być chłopaki? pomóżcie bo obawiam się dużych kosztów...