-
Procesor DSP
Mam prośbę , może ktoś z was wie. Posiadam Alfę 166 3.0 V6 w prawie pełnej opcji , lecz nie posiadam procesora dźwięku DSP i tylnych głośników w półce , a chciałbym tę opcje zamontować.
Chodzi mi konkretnie czy ICS obsłuży ten procesor dźwięku z głośnikami , czy jest to montaż na zasadzie plug&play , czyli wkładam głośniki, procesor DSP i oryginalne okablowanie i będzie grać , czy trzeba zmieniać ICSa ??
Za pomoc i informacje z góry dziękuje :D
-
Dsp
Wszystko działa idealnie wszystkie radia w alfach 166 są przygotowane do współpracy z oryginalnym DSP własnie u siebie zainstalowałem a nie miałem nawet kabli ani głosników w tylnej półce działa rewelacyjnie Pozdrawiam Michał
-
Witam ja rownierz zainstalowalem 2 miesiace temu w swojej AR166 DSP i musze przyznac ze nie trzeba nic przeprogramowywac w ICSe , a jezeli chodzi o granie to jest super po prostu nie ma porownania do grania tylko z radia.
-
Dziękuje wam bardzo za pomoc :D o to mi chodziło więc i ja zaczynam zakup i montaż pozdrawiam :)
-
Michał121 i Jasiu166,powiedzcie czy zmienialiscie tez cala wiazke kabli pod dsp??Bo tez planuje montaz,a nie mam wyprowadzenia pod dsp i zmieniarke(navi mam) i musze zmioenic tez wiazke.Czy duzo z tym roboty i co trzeba demontowac??i ile czasu mniej wiecej wam to zajelo.pozdrawiam.
-
Widze ze koledzy chyba rzadko tutaj zagladaja(-:
-
Raczej nie ma szans na okablowanie - warto kupić cały komplet jeśli już się za to bierzesz.
W swojej nie mam kabli, temat był już poruszany i wnioski są jednoznaczne, spójrz tutaj
-
Witam no niestety najlepiej by bylo jak bys mial oryginalne wiazki przewodow jezeli chodzi o zamontowanie to nie jest az tak zle,przewody nalezy przeciagnac przez srodkowy tunel ale musi byc zdjety caly podlokietnik,wyjety ICS,zdjeta tylna polka,wyjete oparcie tylnego siedznia oraz siedzisko.W razie dalszych watpliwosci pisz postaram Ci sie pomoc. Pozdrawiam Jasiu166
-
dziekuje koledzy,wiem ze musze znalezc oryginalna wiazke pod dsp i takowej wlasnie szukam,ale sprawa nie jest taka prosta niestesty...
-
Na dniach czeka mnie podobna akcja.Warto wcześniej pooglądać w sieci jak co zrobić, polecam ten wątek na forum Alfa Owner, są tematy niemal na wszystko poza demontażem środkowego mebelka. Jeśli znajdziesz gdzieś ładną obrazkową instrukcję na to podziel się proszę.
A i jeszcze tutaj niemal wszystko po polsku i u siebie.
-
dsp
Wcale nie jest potrzebne oryginalne okablowanie najważniejsze są same piny do wtyczek w ICS bo do DSP przycynowałem na żywca kable. Te piny do ICS kupiłem na allegro pasują chyba z beckera nie pamiętam ale mogę sprawdzić Pozdrawiam Michał
-
Witam mam coś takiego i teraz pytania co podpiąć w czarną kostke a co w białą i dalej gdzie się wpiąć do ICS-a Jeśli możliwe to proszę o rozrysowanie pinów a jak ktoś będzie na zlocie w Czestochowie to postawie kszynke piwa za pomoc
-
Fidel, juz nie masz :D ktoś cię przebił na allegro :PP też nad nim się zastanawiałem.
-
To nie ten ja mam inny a na allego to licytuje dla kolegi.
Ale to nie te pieniądze 150 to max