Witam,
spotkał się ktoś z takim czymś jak na zdjęciach? nowy oryginalny wąż z odpowietrznikiem coś koło 700 PLN :confused:
Załącznik 260849Załącznik 260850Załącznik 260851
Printable View
Witam,
spotkał się ktoś z takim czymś jak na zdjęciach? nowy oryginalny wąż z odpowietrznikiem coś koło 700 PLN :confused:
Załącznik 260849Załącznik 260850Załącznik 260851
To wcale nie dziwi. Czaem części są i znacznie droższe. A zamienników brak
:) ale za rurkę plastikową z odpowietrznikiem ? Zgroza.
coś u Jara we Wrocku wykombinują bo podobno mają patent :)
Używkę kup.
Ja mam w miejsca tych odpowietrznikow wkręcone śruby imbusowe.Wyrwalo Ci to podczas jazdy?
Wyrwało prawdopodobnie podczas jazdy. Zauważyłem zmiany w pracy wentylatora chłodnicy, ciągle chodził na wolnych obrotach(wentylator) temperatura była w normie 90. Nie wiem czy śruby imbusowe to dobry pomysł. po to jest ten odpowietrznik żeby chyba automatycznie się odpowietrzał układ. Chyba że się mylę :).
Magil jak mam kupić używkę i za chwile to samo będzie to trzeba coś wykombinować. Podobno te odpowietrzniki w JTS`ach padają często.
Podobno to te JTSy są do bani, taki nagar i takie to awaryjne, że nie da się tym jeździć ;)
A na serio, moim zdaniem to przypadek.
Jaki patent ma ten serwis?
Na zdjęciu dobrze nie widać, wyrwało go z gwintem czy odleciała "czapeczka"?
Czapeczka odpadła. Jutro będę widział na czym ten patent polega.
Na moje mogła być za mocno dokręcona. Może mają jakoś zamienny odpowietrznik lub wkrecają śrubę. Daj znać.
Miałem dokładnie to samo. ta czapeczka została w palcach. Przewierciłem pozostałość plastikowego odpowietrznika (mowa o śrubce plastikowej od której odpadł łebek) małym wiertłem wkrętarką, wbiłem cieniutki śrubokręt i sam się zdziwiłem że dałem radę to badziewie wykręcić. Dopasowałem śrubę z dużym łbem i jest ok. A jeszcze jedno, tam jest oring uważaj nie zgub bo będzie ciekło. Ten rowek koło otworu to miejsce na oring. Łeb śruby musi być taki jak plastik odpowietrznika lub większy bo to łeb uszczelnia odpowietrznik. Miałem to w 2.0 JTDm ale jak widzę po foto to ten sam gówniany patent. A 7 sówek wydaj na piwo!Załącznik 260906
Patent to normalna śruba na imbus ale metalowa od ALF JTD. Jak ktoś potrzebuje wymienić na plastik to proszę https://www.autosklep24.pl/pl/p/Kore...82462942/30457
całe 9 zyla :) najlepsze że w eperze nic nie podają o odpowietrzniku tylko "kup Pan komplet za 700 PLN" :) tak samo miałem z separatorem odmy. Podobno trzeba zakupić cały kolektor dolotowy (słowa mechanika). Zakupiłem to, wpiszcie w alledrogo "SEPARATOR ZAWÓR ODMY BMW 11127547058 111275377 N62" wymiana samej gumki reszta bez zmian tylko uważać przy ściąganiu dekielka bo lubi się podobno połamać. I latam już 15 tyś i wszystko ok.
Teraz czym najlepiej wyschnięty glikol zmyć ? jakiś preparat proponujecie do silników? I najważniejsze jaki strumień wody czym spłukiwać pod ciśnieniem, wiadrem czy dmuchać :)
Niezły patent ;)
Próbowałeś jakimś delikatnym zmywaczem?
magil patent z czym? :). Szukaniem rozrządu od opli? odmy z BMW czy śrubek z fiatów ? to jest paranoja. Przed wymianą kolejnych gadżetów alfy warto poszperać po necie. Porównać numery, wymiary itp.
Jedynym błędem jest dzwonić do ASO. :) Próbowałem dzisiaj lekko wodą z płynem do garów i nawet idzie. Jak będę na wsi to wymyje silnik. W mieście zjedzą mnie "dobrzy sąsiedzi" dlatego się pytałem czy płukanie karcherem to dobry pomysł czy dać na wstrzymanie i płukać z wiadra?
Z zaworem odmy to stary temat i znany.
Miałem na myśli patent - wymiana na metalowy odpowietrznik. Spodziewałem się jakiejś rzeźby ;)
hehehe też myślałem że jakaś rzeźba będzie :) ale dla świętego spokoju przy najbliższej okazji wywalę wszystkie plastikowe koreczki i założę metalowe.
Właśnie mam to samo
Jaka śrubę wkręcić żeby było ok
A zna ktoś rozmiar oringu który ma być pod tym odpowietrznikiem?Bo z ciekawości patrzyłem dziś i nie mam pod śruba oringu i troszkę pod cieka i nie da się jej do końca dokręcić.