Witam , jest mozliwe ze auto jest z 2010 roku a wszystkie szyby sa z 2007 roku ?!
Printable View
Witam , jest mozliwe ze auto jest z 2010 roku a wszystkie szyby sa z 2007 roku ?!
Jeśli absolutnie wszystkie szyby są z 07 to bym nie drążył. Chodzi o niższą wersje wyposażenia?
Witaj, pracując w firmie produkującej szyby samochodowe mogę śmiało potwierdzić iż raczej mało realne jest żeby podczas produkcji auta zapakowali szyby o 3 lata starsze. Rynek na pierwszy montaż to szyby z tego samego rocznika co pojazd. Szyby na 2 montaż to rok starsze a później to już ciężko powiedzieć.
czyli wkoncu nie rozumiem ;D to znaczy ze bylo cos grzebane czy jak / teraz znalazlem na innym forum taki wpis "Pracuje w salonie Fiata i Nissana i jest tak w każdej marce... szyby nie są produkowane "pod" samochód...
Często ich liczba przekracza ilość zapotrzebowania i są montowane w późniejszych rocznikach...
Ważne żeby wszystkie były takie same...
Jeśli przód masz z jednego rocznika a tył z innego to już jest coś nie tak ...
"
Na zdrowy rozum... spotkałeś się kiedyś z czymś takim?bo ja w życiu i to w żadnej marce,rozumiem rok,choć i tak bym to olał ale trzy...
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka
Ja mam z marca 2008 a szyby wszystkie są 2007 ale 3 lata to już sporo. Inne części i plastiki różnie 2007/2008
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Widziałem 159 z 2009 z szybami z rokiem 2007. Jak wszystkie mają ten sam rocznik to nie ma się co martwić :)
W sumie jak kliknąłem wyślij to już do mnie dotarło że w AR w zasadzie to wszystko jest możliwe.
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka
rok produkcji określiłeś po zdekodowaniu VIN, czy wg deklaracji sprzedającego?
zdjecie dowodu mi dał , pytanie czemu jak wchodze w eper daje VIN wchodze dalej to jest na obrazku alfa 156 ? tak ma byc ? dobra gosc sie w ogloszeniu walna okazalo sie ze rok produkcji jest inny a data pierwszej rejestracji inna takze wszystko sie chyba zgadza
Gdyby to był np golf, którego produkują setki tysięcy rocznie to może byłoby to dziwne. Jeżeli alfy robią/robili dużo mniej to nie ma się czemu dziwić. Przecież fabryka szyb nie będzie co kilka dni przestawiała produkcji. Żeby zaoferować dobrą cenę to musza od razu wyprodukować pewną ilość. Niech będzie to 50 tysięcy szyb. Dla golfa szyby "zejdą" od razu. Do alfy już musza poczekać. Nic w tym dziwnego. W 146 mam szyby (wszystkie oryginalne) i np. tylna i przednia są starsze od bocznych...