Witam , jest mozliwe ze auto jest z 2010 roku a wszystkie szyby sa z 2007 roku ?!
Witam , jest mozliwe ze auto jest z 2010 roku a wszystkie szyby sa z 2007 roku ?!
Jeśli absolutnie wszystkie szyby są z 07 to bym nie drążył. Chodzi o niższą wersje wyposażenia?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witaj, pracując w firmie produkującej szyby samochodowe mogę śmiało potwierdzić iż raczej mało realne jest żeby podczas produkcji auta zapakowali szyby o 3 lata starsze. Rynek na pierwszy montaż to szyby z tego samego rocznika co pojazd. Szyby na 2 montaż to rok starsze a później to już ciężko powiedzieć.
czyli wkoncu nie rozumiem ;D to znaczy ze bylo cos grzebane czy jak / teraz znalazlem na innym forum taki wpis "Pracuje w salonie Fiata i Nissana i jest tak w każdej marce... szyby nie są produkowane "pod" samochód...
Często ich liczba przekracza ilość zapotrzebowania i są montowane w późniejszych rocznikach...
Ważne żeby wszystkie były takie same...
Jeśli przód masz z jednego rocznika a tył z innego to już jest coś nie tak ...
"
Ostatnio edytowane przez misiek15 ; 04-08-2020 o 20:38
Na zdrowy rozum... spotkałeś się kiedyś z czymś takim?bo ja w życiu i to w żadnej marce,rozumiem rok,choć i tak bym to olał ale trzy...
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka
Ja mam z marca 2008 a szyby wszystkie są 2007 ale 3 lata to już sporo. Inne części i plastiki różnie 2007/2008
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Widziałem 159 z 2009 z szybami z rokiem 2007. Jak wszystkie mają ten sam rocznik to nie ma się co martwić![]()
W sumie jak kliknąłem wyślij to już do mnie dotarło że w AR w zasadzie to wszystko jest możliwe.
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka