Witajcie. Wiecie gdzie mogę dopaść takie podkładki z tego postu?
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2125367
dzwonie po sklepach, hurtowniach, serwisach i jak na złość nigdzie nie ma...
Printable View
Witajcie. Wiecie gdzie mogę dopaść takie podkładki z tego postu?
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2125367
dzwonie po sklepach, hurtowniach, serwisach i jak na złość nigdzie nie ma...
Trochę inaczej wyglądają niż brembo, tamte są ze stali chyba. Zasada działania ta sama? Ktoś uzywał?
Przyszły mi takie podkładki razem z klockami marki Delphi. Metalowe, o kształcie plecków klocka - vide zdjęcie, w prawym górnym rogu. (te z podlinkowanego postu są jakby węższe)
Załącznik 272676
Dostępne podkładki są uniwersalne, wykonane z tworzywa, aby można je było łatwo dopasować do klocka. TRW pomogły na piski klocków Ferodo Racing w BMW E65. Niektóre klocki mają takie nakładki fabrycznie przyklejone, np. Galfer Sport.
Z jakim zestawem masz problem?
TRW, tarcza klocek. i z tego co pamiętam były takie podkładki już na nich
te piszczenie mnie do szału doprowadza. Wcześniej siedziały brembo(tarcza/klocek) wcześniej i było to samo.
https://motostacja.pl/twebp.php?img=.../GDB1363_3.jpg -- w sumie może za mała powierzchnia tego tworzywa
co myślicie żeby to zerwać i nakleić nowe?
Warto spróbować. Przy tak małej nakładce tłoczek dotyka jej połową swojej powierzchni. Nakładki, które spotykałem do tej pory, miały pole powierzchni co najmniej tak duże jak tłoczek.
Okej. Tak zrobię i podzielę się efektami.
Też miałem do niedawna zestaw tarcza / klocek (TRW / TRW) i wku****nie przy piszczeniu osiągnęło apogeum. I uważam, że przyczyną tego jest jakość, której po prostu nie ma.
Wymieniłem cały zestaw na ORI, dodatkowo wyczyściłem miejsce, gdzie chodzi klocek papierem ściernym.
I zapomniałem, że mam hamulce. Nic nie piszczy.
Zestaw klocków ORI na duże brembo kosztował mnie przy promocji 189zł z przesyłką.
Klocki były w Autosklep24.
A tarcze akurat na allegro trafiłem w Ital-auto za ~550zł komplet (co prawda inny nr niż w Eper, ale do brembo chyba z V6). Zapytałem wcześniej w ASO, to mi odpisali, że 1150zł :eek:
Ja mam tarcze chyba TRW i klocki Boscha przy dużym brembo z przodu i zaczeło piszczeć niemiłosiernie. Też myślę co z tym zrobić bo denerwuje stasznie...
Ja przy dużym brembo mam tarcze nie wiem jakie (jeszcze nie zmieniałem od zakupu auta) do tego klocki Ferodo FDB 1334 i jest cisza.
Klocki raczej zostaną ferodo a tarcze jak będę zmieniał to raczej wpadnie brembo, chociaż nacinana (nie wiercona) mikoda bardzo kusi wyglądem i ceną - macie może informacje jak wygląda dziś jakość mikody?
Miałem Mikody w poprzednim aucie (nawiercane i nacinane). Według mnie bez szału pod względem hamowania, jednak ciężko było je zagotować, to ich zaleta. Dopiero po kilku naprawdę ostrych hamowaniach czuć że zaczyna się robić za ciepło :D
Zaczęły lekko bić dopiero po jakiś 20-25 tysiącach.
Podkładki założone. Po przejechaniu 40km brak pisków. Jeśli coś się zmieni dam znać. Na starym klocki połowa tłoczka dotykała ori podkładki a połowa dotykała bezpośrednio stalowej części klocka.
Załącznik 272925