Jak w temacie - czy, żeby zdjąć to plastikowe korytko pod klamka wewnętrzną, trzeba ściągać boczek, czy wystarczy odkręcić tę śrubę pod zaślepką i je podważyć - tak, żeby czegoś nie urwać.
Printable View
Jak w temacie - czy, żeby zdjąć to plastikowe korytko pod klamka wewnętrzną, trzeba ściągać boczek, czy wystarczy odkręcić tę śrubę pod zaślepką i je podważyć - tak, żeby czegoś nie urwać.
Odkrecasz śrubkę i podwazasz i tyle :)
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
Czyli jest ono mocowane na jakichś zatrzaskach - próbowałem tak, jak piszesz, ale trzyma się dosyć mocno, a nie chciałem używać więcej siły, żeby czegoś uszkodzić.
W niektórych samochodach, trzyma się ono dodatkowo na kołku, na którym zamocowana jest klamka, ale tu chyba jest inne rozwiązanie - jesteś pewny, że trzeba to, po odkręceniu tej śruby, jedynie podważyć - dopytuję, bo nie chcę narobić bałaganu.
Mówisz o tym panelu gdzie masz szyby? Jeżeli tak to po prostu weź po kawałku podwazaj.
Nie, o tym, w który, jest klamka - właśnie byłem, podważałem, ale moim zdaniem, coś jeszcze tam mocno trzyma i dałem sobie spokój - chyba jednak, bez zdejmowania boczka się nie da.
Chodzi ci o te obramowanie klamki? Taki czarny kolor?https://www.forum.alfaholicy.org/ima...021/05/157.jpg
Tak, dokładnie o to.
Nigdy w życiu nie otwierałem tego ale wydaje mi się że musiałbyś zdjąć boczek bo klamka będzie blokować.
Klamka nie przeszkadza, moim zdaniem, coś trzyma od wewnętrznej strony boczku - widać z góry, jak wychodzą plastikowe zaczepy, ale coś jeszcze trzyma na sztywno.
Sama klamka jest osobno i nie trzyma się boczka a ten panel wokół klamki jest przytwierdzony do boczka zapewne jakimiś zgrzewami. Generalnie nie jest odkręcamy ale po ściągnięciu boczka powinno dać się go odkleić.
Panel od klameczki ma zgrzewy na bolcach od środka, a ciągnięcie na siłę spowoduje pęknięcie. Panel można zdemontować bez problemów po zdjęciu boczku i przycięciu zgrzewów.